Lansare de carte la Universitatea Oradea, semnata de istorici Gabriel Moisa si Mihai Drecin. Autorii vor oferi exemplare gratuitate și cu dedicație participanților.
Cultura

Lansare de carte la Universitatea Oradea, semnata de istorici Gabriel Moisa si Mihai Drecin. Autorii vor oferi exemplare gratuitate și cu dedicație participanților.

Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării din cadrul Universității din Oradea și Școala Doctorală de Istorie a Universității din Oradea organizează împreună cu Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal și în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea, lansarea cărții Iluzia libertății. Evenimentele din 23/24 ianuarie 1972 de la Oradea ce poartă semnătura istoricilor Gabriel Moisa și Mihai Drecin.

Evenimentul va avea loc marți, 17 ianuarie 2023, de la ora 12.00, în Aula Magna a Universității din Oradea, intrarea fiind liberă.

Volumul prezintă evenimentul din noaptea de 23/24 ianuarie 1972, atunci când un grup de studenți orădeni s-au organizat spontan pentru a celebra Unirea Principatelor Române, în contextul în care cu mai puțin de șase luni înaintea acestui eveniment, în ședința Comitetului Executiv al C.C. al P.C.R. din 6 iulie 1971, se instaurase un regim sever de control al tuturor manifestărilor culturale și politico-ideologice din țară.

Despre acest volum vor vorbi cei doi autori, Prof. univ. dr. Gabriel Moisa și Profesor emerit Mihai Drecin, alături de care se va afla și Prof. univ. dr. Sorin Șipoș, directorul Școlii Doctorale de Istorie din cadrul Universității din Oradea, care va fi și moderatorul acestui eveniment.

Autorii vor oferi exemplare gratuitate și cu dedicație participanților.

Ne găsiți și pe Google News