Lansare de carte l Muzeul Tarii Crisurilor – Volumul „Iuliu Maniu, în jurnalul lui Corneliu Coposu, de Dan Pavel
Cultura

Lansare de carte l Muzeul Tarii Crisurilor – Volumul „Iuliu Maniu, în jurnalul lui Corneliu Coposu, de Dan Pavel

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal și Fundația „Corneliu Coposu”, împreună cu Episcopia Greco-Catolică Oradea și Fundația „Academia Civică”, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea, organizează, sâmbătă, 3 februarie 2024, de la ora 15.00, lansarea volumului „Iuliu Maniu, în jurnalul lui Corneliu Coposu. O reinterpretare a istoriei”, autor Dan Pavel.

Cartea a văzut lumina tiparului în decembrie 2023, la Editura Fundației „Academia Civică”. „Modul în care «Sfinxul din Bădăcin» a interacționat cu marile personalități, felul în care își gândea acțiunile, analiza lucidă și critică a propriului trecut, și mai ales felul în care a acționat în diferite împrejurări cruciale pentru România, toate aceste și-au pus amprenta asupra tânărului învățăcel. A fost o școală politică cu un singur mentor și un singur discipol. Și ce poate fi mai fascinant decât o școală politică pentru un singur om?”, menționează autorul.

Dan Pavel este politolog, profesor de științe politice la Universitatea București, doctor în filosofie și teologie medievală al acestei universități, cu lucrarea „Teodiceea anselmiană, teodiceea thomistă. O cercetare comparată”; filosof, scriitor, editorialist și membru al Uniunii Scriitorilor din România. A publicat analize și comentarii de politică internă și internațională pentru publicații precum Ziua, Formula AS, Flacăra, Privirea, Cuvântul, Curentul, România Liberă etc. A tradus cărți de știință politică, a publicat studii, analize, prefețe și studii introductive la mai multe volume de specialitate, precum și contribuții la volume colective.

Evenimentul de lansare va fi găzduit de Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, la sediul din Strada Armatei Române nr. 1/A (sala de conferințe), sâmbătă, 3 februarie 2024, ora 15.00. Moderatorul manifestării va fi prof. univ. dr. Gabriel Moisa, managerul instituției muzeale. Vor lua cuvântul: PS Virgil Bercea, Episcop greco-catolic de Oradea; dr. Dan Pavel, autorul cărții; Ion-Andrei Gherasim, președinte executiv al Fundației „Corneliu Coposu” și dr. Cristina Liana Pușcaș, muzeograf, secția Muzeul Orașului Oradea.

Intrarea este liberă în limita a 150 de locuri!

Ne găsiți și pe Google News