Lansare de Carte – Curs de Neurochirurgie pentru Studenți și Rezidenți la Amfiteatrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor
Sanatate

Lansare de Carte – Curs de Neurochirurgie pentru Studenți și Rezidenți la Amfiteatrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor

Sâmbătă, 7 Octombrie 2023 a avut loc lansarea cărții Curs de Neurochirurgie pentru Studenți și Rezidenți, manualul fiind elaborat de către Prof. Univ. Habil. Dr. Aurel George Mohan, în colaborare cu Acad. Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea.

Evenimentul a avut loc în incinta Amfiteatrului Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor și a reîntrunit două personalități de renume mondial în domeniul neurochirurgiei: Acad. Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea și Conf. Univ. Habil. Dr. Horia Pleș, Președinte al Societății Române de Neurochirurgie. Aceștia au adus cuvinte de laudă Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor și echipei de neurochirurgie pentru performanțele obținute și evoluția frumoasă din ultimii ani.             Autorul manualului, Prof. Univ. Habil. Dr. Aurel George Mohan a mulțumit atât conducerii Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor, cât și Universității din Oradea pentru susținerea acordată și a transmis că se mândrește cu faptul că este medic în cadrul Secției Clinice Neurochirurgie din cadrul spitalului, o secție performantă, cu personal pregătit și dotări ultramoderne.

Managerul spitalului, Dr. Gheorghe Carp, a transmis felicitări autorilor, exprimându-și susținerea pentru lucrări viitoare de specialitate. De asemenea, a subliniat faptul că în prezent s-a îndeplinit visul de 40 de ani al fondatorului secției de neurochirurgie, Conf. Dr. Dumitru Mohan, spitalul dispunând în momentul de față de o secție modernizată și dotată la cele mai înalte standarde.

Lansarea acestui manual a adus în prim plan 3 elemente reprezentative pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor: 40 de ani de neurochirurgie bihoreană, lansarea celei de-a doua ediții a Cursului de Neurochirurgie și finalizarea modernizării și dotării Secției Clinice Neurochirurgie.

Printre personalitățile din domeniul medical și academic care l-au felicitat pe Prof. Dr. Aurel George Mohan pentru această realizare s-au numărat: Prof. Dr. Adrian Maghiar, Decanul Facultății de Medicină, Prof. Dr. Florian Bodog, Prodecanul Facultății de Medicină, Dr. Alin Blaga, Șeful Secție Clinice Neurochirurgie etc. La eveniment au fost prezenți medici din cadrul spitalului, cadre didactice ale Facultății de Medicină și Farmacie din Oradea și presa orădeană.

Ne găsiți și pe Google News