La Sinagoga Zion va avea loc concertul formației Hakeshet Klezmer Band Oradea
Evenimente

La Sinagoga Zion va avea loc concertul formației Hakeshet Klezmer Band Oradea

În data de 18 decembrie, ora 17:00, va avea loc la Sinagoga Zion concertul formației Hakeshet Klezmer Band Oradea. Concertul este dedicat celui care a fost artistul Gyuri Vilan.

GYURI VILAN a fost fondatorul și sufletul corului Comunității Evreilor din Oradea.

Corul a fost înființat în 1970 și a cântat în decursul a 36 ani în sute de concerte în Oradea, în țară și străinatate.

În anul 2005, Gyuri Vilan, împreună cu alți instrumentiști de la Filarmonica Oradea, a înființat formația Hakeshet Klezmer Band Oradea a Comunității Evreilor din România.
Formația a debutat pe scena Teatrului din Oradea, în aprilie 2005, apoi au urmat festivalul Euroiudaica la  Sibiu, Proetnica la Sighișoara, concerte la Teatrul Evreiesc din București, Muzeul Țăranului Român București, la Brașov, Galați, Timișoara, Cluj, Mediaș, Tg-Mureș, Festivalul filmului Mediaș, și alte multe concerte în sala Filarmonicii din Oradea, dar și în străinătate, la Debrețin, la Tsfat (Israel) și la festivalul Klezfiesta din Buenos Aires (Argentina), unde au reprezentat cu succes România. 

Formația Hakeshet Klezmer Band Oradea a avut un rol principal și în musicalul ”Scripcarul pe acoperiș”, care timp de 4 ani a avut un succes deosebit pe scena Teatrului Regina Maria din Oradea .

Prețul de intrare la concert este de 10 lei.

Biletele se pot cumpăra de marți până duminică, de la ora 12:00 la 17:00, în următoarele obiective turistice: Sinagoga Zion, str. Independenței nr. 11; Turnul Primăriei Oradea, str. Tudor Vladimirescu nr. 2 și Casa Darvas – La Roche – str. Iosif Vulcan nr. 11.

 

loading...