La Oradea se vor decerna Premiile „Dr. Mózes Károly”, pentru cei mai buni asistenți medicali din judetele Bihor și Satu-Mare
Stiri Oradea

La Oradea se vor decerna Premiile „Dr. Mózes Károly”, pentru cei mai buni asistenți medicali din judetele Bihor și Satu-Mare

În data de 13 mai 2023 va avea loc decernării Premiilor „Dr. Mózes Károly”, ediția a XI-a pentru cei mai buni asistenți medicali din Bihor și Satu-Mare.

Premiul a fost fondat de către senatorul Cseke Attila, în anul 2011, pe vremea când era ministru al Sănătății, și înmânarea lui a devenit o tradiție în Oradea, în amintirea medicului Mózes Károly, cel care a înființat școala sanitară din Oradea, azi liceu sanitar, în care au fost pregătite multe generații de asistenți medicali de către autorul așa-numitei Biblii a asistenților medicali.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, în data de 13 mai, de la ora 10.00, în sala Traian Moșoiu din cadrul Primăriei municipiului Oradea. Decernarea premiilor „Dr. Mózes Károly ” se organizează în luna mai, deoarece în ziua de 12 mai este sărbătorită Ziua internațională a asistenților medicali, premiații fiind desemnați de Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, filiala Bihor. La evenimentul festiv va fi prezent și ministrul sănătății, domnul Alexandru Rafila.

Organizatorii evenimentului festiv sunt Fundația Partium, Fundație pentru Sănătate Bihor și Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România – filiala Bihor, cu sprijinul Primăriei municipiului Oradea și Consiliului Județean Bihor.

Foto: 2022 – premiere

Ne găsiți și pe Google News