La Directia de Asistenta Sociala Oradea (fosta ASCO) a reinceput “Scoala parintilor”
Stiri Oradea

La Directia de Asistenta Sociala Oradea (fosta ASCO) a reinceput “Scoala parintilor”

La sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea a avut loc întâlnirea lunară din cadrul programului “Şcoala părinţilor”, program dezvoltat de către instituţia noastră şi susţinut de către un specialist în domeniul de interes al părinţilor.

De această dată tema fiind „Iubire – Afecţiune în relaţiile dintre părinţi şi copii”, temă susţinută de către dr. Alexandru Tiba, psiholog clinician principal în psihologie clinică supervizor, furnizor acreditat al programului de parenting pozitiv Triple P.

Programul se adresează în special părinţilor care au copii cu vârste între 10 luni şi 4 ani şi care frecventează creşa, dar şi părinţilor care vor să înteleagă mai bine nevoile copiilor mici şi rolul fundamental al comunicării dintre copii şi părinţi.

 În cadrul programului „Şcoala Părinţilor”, părinţii care au copii înscrişi la creşă vor afla ce pot face ca să răspundă cel mai bine provocărilor din partea celor mici.

Obiectivul principal al acestui program este prezentarea principiilor cheie care îi vor ajuta pe părinţi să înteleagă mai bine nevoile copiilor şi să dezvolte o relaţie de ataşament sigur cu copiii lor, relaţie care stă la baza dezvoltării la copii a empatiei, stimei de sine, a abilităţii de gestionare a emotiilor, a bunătăţii şi blândeţii.

Temele abordate în cadrul seminarului au fost programul de parenting pozitiv şi componentele acestuia, disciplinarea prin iubire şi provenienţa problemelor cu iubirea. 

Părinţii au aflat cum trebuie să gestioneze crizele de furie, lovitul şi neascultarea, prin promovarea unor relaţii pozitive prin afecţiune, perioade scurte de interacţiune de calitate, încurajarea comportamentelor dezirabile prin laudă şi atenţie pozitivă.

 „Ce e iubirea?”, „Ne iubim copiii?”, Ce înseamnă iubirea pentru copil?” şi cum manifestăm iubirea faţă de copii au fost doar câteva dintre întrebările la care părinţii au găsit un răspuns.

Iubirea nu este ceea ce simţim noi pentru copii, ci ceea ce oferim pentru ei, pentru a se simţi iubiţi.

loading...