La centrul de Ingrijire de Zi, apartinand de ASCO, s-au desfasurat activităţi pentru a conştientiza efectele violentei în comunitate.
Educatie

La centrul de Ingrijire de Zi, apartinand de ASCO, s-au desfasurat activităţi pentru a conştientiza efectele violentei în comunitate.

În cadrul Campaniei de combatere a violenţei, desfăşurată în perioada 24.11.2017 – 10.12.2017, Centrul de Îngrijire de Zi din subordinea Administrației Sociale Comunitare Oradea a continuat seria de activităţi pentru a conştientiza efectele acestui fenomen în comunitate.

Astfel, părinţii copiilor din Centrul de Îngrijire de Zi Oradea au participat la o activitate menită să le dezvăluie modalităţi pozitive prin care pot creşte un copil fericit, echilibrat şi responsabil.

Dna.Mioriţa Săteanu, reprezentanta Fundaţiei Culturale de pe lângă Biblioteca Gheorghe Şincai le-a prezentat efectele pe care le poate  avea violenţa de orice fel faţă de copii, cum ar fi schimbarea comportamentului sau dezvoltarea unei atitudini umile, servile, care le afectează atât prezentul cât şi viitorul şi a precizat: “ Copiii sunt oglinda a ceea ce suntem noi, ca părinţi, a mediului în care aceştia cresc şi sunt educaţi, ei trebuind să fie disciplinaţi prin iubire şi blândeţe, fiind cei mai aspri judecători.” 

Copiii au fost informaţi cu privire la drepturile şi obligaţiile lor, fiind încurajaţi să-şi exprime liber opinia, implicându-se cu mult entuziasm în dezbaterea acestor aspecte.

Totodată, pentru a atrage un semnal de alarmă, copiii din Centru au realizat desene cu tematica antiviolenţă, pe care le-au expus în cadrul unei expoziţii la Biblioteca Gheorge Şincai.

Scopul acţiunii a fost sensibilizarea comunităţii asupra fenomenelor de violenţă şi agresiune, încurajarea educaţiei pozitive şi schimbarea treptată a mentalităţii privind toleranţa de neconceput faţă de violenţa fizică şi verbală.