Curățenia județului Bihor este un obiectiv important anul acesta, iar curățarea șanțurilor și acostamentelor drumurilor este o componentă importantă a acestui proiect. De aceea, în luna decembrie am stabilit reguli și standarde pentru ca toate șanțurile să fie tunse si curățate, anunta Ilie Bolojan.
Un lucru important este ca nici o porțiune de drum să nu rămână neîngrijită. În afara localităților, de curățarea șanțurilor răspunde Consiliul Județean, iar în intravilanul localităților, primăria. De la începutul acestei luni, colegii noștri de la Directia tehnică din Consiliu au început delimitarea și predarea către fiecare primărie a porțiunii de drum pe care o va îngriji. Din cei peste 900 de km de drumuri județene din Bihor, de 560 km, cât reprezintă traseul din extravilanul localităților, se va îngriji Consiliul Județean Bihor. Cei peste 370 de km care traversează intravilanul localităților se predau primăriilor. 78 de UAT-uri sunt în această situație. 71 au semnat minuta de preluare și știu ce au de făcut. Cu cele 7 care nu au semnat încă, vom clarifica situația până luna viitoare.
20 de comune nu sunt traversate de drumuri județene, iar 3 au drumuri județene doar în extravilan. Până acum, pentru 90% din lungimea drumurilor județene există un responsabil.
Din februarie, conform discuției cu Drumurile Naționale Bihor, vor începe și dânșii să predea porțiunile de intravilan din cei peste 500 de km de drumuri naționale ce străbat județul Bihor. Până la sfârșitul lunii februarie toată delimitarea va fi finalizată.
Mulțumesc tuturor celor implicați! Sunt convins că rezultatele vor începe să apară în primăvară, a mai spus Bolojan
Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News |