Klaus Iohannis: Scolile, gradinitele si universitatile, raman inchise in acest an scolar
Educatie

Klaus Iohannis: Scolile, gradinitele si universitatile, raman inchise in acest an scolar

Intr-o declarație de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, acesta a facut precizari cu privire la invatamantul romanesc si la dedcizia  de a nu mai fi reluate cursurile, fizice, in scoli, in acest an scolar.

Astfel, Iohannis, a explicat, ca in urma unor exemple vazute in Franta, unde in anumite regiuni au inceput cursurile scolare, s-a constatat ca mai multi elevi au fost depistati pozitiv, iar mai multe cadre didactice au ajuns la terapie intensiva.

Am dorit și să aflăm ce se întâmplă acolo unde experimental s-au deschis școlile. Avem un exemplu din Franța, unde într-o provincie s-a deschis experimental școala, și experimentul nu a decurs foarte bine. După puține zile, zeci de elevi au fost testați pozitiv și mai mulți dascăli au ajuns, în doar câteva zile, la terapie intensivă. Deci, lucrurile nu sunt absolut deloc simple”, a explicat Presedintele.

Anul școlar se va termina pe 12 iunie. Până atunci vor continua formele de învățământ la distanță, așa cum s-au întâmplat lucrurile și până acum, și până pe 12 iunie, elevii vor avea mediile încheiate, cu notele pe care le au acum. În cazurile excepționale, sigur, se mai poate face o evaluare suplimentară.

„Anul scolar 2019-2020 nu va mai fi reluat, asadar cursurile cu elevii in banci vor fi reluate in luna septembrie, odata cu inceperea noului an scolar”, a precizat Klaus Iohannis

Examenele naționale – Evaluarea Națională și Bacalaureatul – se vor organiza așa cum au fost ele planificate din capul locului, însă cu respectarea unor reguli foarte stricte, de distanțare. Vor sta la distanță mare unii de alții, vor intra pe un coridor, vor ieși pe alt coridor. Se vor face dezinfecții regulate, se va măsura temperatura tuturor persoanelor care intră în școală, și multe alte reguli care vor fi explicate în detaliu de reprezentanții Ministerului Educației.

În această situație, altfel decât dacă toți s-ar fi întors la școală, normele de distanțare pot fi respectate. Vor fi maximum 10 elevi într-o sală de clasă, vom sta maximum 2-3 ore și se vor pregăti pentru examenele naționale„, a mai spus Klaus Iohannis

Vacanta de vara se va da in data de 12 iunie, iar pana la acea data elevii din anii terminali vor putea participa la cateva cursuri de pregatire, acestia urmand sa-si sutina examenele anul acesta.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News