King Do-Lions doar locul 5 in clasamentul cluburilor la turneul de Taekwon-do, desfasurat la Oradea
Sport

King Do-Lions doar locul 5 in clasamentul cluburilor la turneul de Taekwon-do, desfasurat la Oradea

La finele saptamanii Arena Antonio Alexe, in organizarea Federatiei Romane de Sporturi Martiale Coreene si a Clubului Sportiv King Do-Lions Oradea (antrenor principal Romeo Tulkos), s-a desfasurat Turneul de clasa A la Taekwon-do in prezenta cluburilor din : Bosnia Hertegovina. Bulgaria, Cehia, Italia, Macedonia, R. Moldova, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ungaria si Romania, dar si Austria care nu a mai ajuns la competitie din cauza unui accident petrecut in Ungaria.

   Printre cele 28 cluburi participante s-au aflat si trei cluburi oradene Royal Kwon (presedinte Tripa Ferenc),  Fight club Ghepard (presedinte Bogdan Gug) si clubul organizator King Do-Lions.

   Deschiderea oficiala i-a avut ca invitati pe Master Ruggiero Lanotte-vicepresedintele federatiei europene, Dl. Mircea Muntean- presedintele federatiei Romane de Sporturi Martiale Coreene, Dl. Poti Csaba-director Directia de Dezvoltare si Implementare Proiecte din cadrul Consiliului Judetean si pe Dl. Sorin Ioan Roman-deputat in Parlamentul Romaniei. Cu intarziere din cauza traficului a sosit si vicepresedintele federatiei mondiale Master Mario Bogdanov. Imnul national a fost intonat live de catre interpreta de muzica popular, Violeta Gherman, dupa care a avut loc o demonstratie de arcasi sustinuta de Arcasii Corvus Regia din Carei .

Rezultatele clubului King Do-Lions
  • Locul I: David Sferle-lupta jun.+75kg; Razvan Cotut-lupta jun.-45kg; Carina Popa-lupta -30kg; Cristina Danciu-tull 8-7Gup.
  • Locul II: Antoniu Irimus-lupta jun.-75kg; Mihuta Karina-lupta copii -50kg; Nicolae Pascu-spargeri forta seniori masculin.  
  • Locul III: Ioana Oltean-lupta copii -40kg; Devid Blagalupta copii masc.-40kg; Cristina Danciu-lupta jun -60kg; Mihuta Karina-tull 2-1 Gup; Antoniu Irimus-tull jun.2DAN; Patrick Irimus-lupta copii+40kg; Denisa Cotut-tehnici speciale jun.; Andrei Pascu-lupta jun -63kg.   

Clasamentul cluburilor a fost castigat de Cehia, urmat de Falcon (Bulgaria), pe locul III fiind echipa Ungariei si  clubul Trevel (Bulgaria). Royal Kwon la acest turneu s-a situat pe locul IV , iar King Do-Lions pe V.

interlink.ro

   “A fost cred cel mai greu concurs pe care l-am organizat in cei 12 ani de cand organizam competitii internationale. Sigur, ne-am bucurat de prezenta celor 28 cluburi din cele 11 tari desi erau inscrise initial 14, dar un numar mare de tari participante in istoria taekwon-doului oradean nu a fost. Schimbarea regulamentului international ne-a dat putin batai de cap, insa organizarea s-a ridicat peste asteptari, exceptand faptul ca un pic ne-am lungit peste programul initial. Legat de rezultate, sunt sub asteptari dar vina a fost si a mea deoarece m-am concentrat prea mult pe organizare si poate mai putin pe pregatire, dar luand in calcul nivelul foarte ridicat al participantilor, a fost destul de bine!”-Romeo Tulkos

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News