Județul Bihor va avea cel mai mare depozit și procesator de legume din țară, la Nojorid
Stiri Bihor

Județul Bihor va avea cel mai mare depozit și procesator de legume din țară, la Nojorid

Județul Bihor va avea, în viitorul apropiat, cel mai mare depozit și procesator de legume din țară, realizat de un operator privat, printr-un proiect de peste 6 milioane de euro, finanțat și cu fonduri de la Uniunea Europeană.

Este cea mai mare investiție pe fonduri europene, pe PNDR (Programul Național de Dezvoltare Rurală), din țară și va fi construit în comuna Nojorid. Investiția se află în stadiul autorizației de construcție, care este obținută, din câte știm. Este un proiect frumos care ne-ar ajuta foarte mult tinerii fermieri producători de legume, în scopul valorificării produselor. Principala activitate va fi pe frigerare, o metodă prin care se frigerează instant legumele mărunțite, tocate. Este un sistem la modă. Capacitatea de procesare va fi de o sută de tone pe zi, sortare, tăiere, frigerare, doar legume”, a declarat, pentru AGERPRES, Cristian Buzlea, directorul Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (OJFIR) Bihor.

Proiectul ‘Creare lanț alimentar integrat prin realizarea de investiții în colectare legume proaspete, procesare, depozitare și comercializare în localitatea Nojorid’ are o valoare totală de 6.436.153 de euro, din care sprjinul european este de 2,5 milioane de euro (restul fiind contribuție proprie), finanțare prin Măsura 4.2, Creșterea valorii adăugate a produselor agricole, din cadrul PNDR 2014-2020. Mai multe aici…

interlink.ro

Ne găsești și pe Google News