Jaf ca in filme pe ruta Oradea-Nojorid. Oamenii luati la ocazie erau talhariti dupa ce se urcau in masina hotilor
Stiri Bihor

Jaf ca in filme pe ruta Oradea-Nojorid. Oamenii luati la ocazie erau talhariti dupa ce se urcau in masina hotilor

Luni, 6 ianuarie a.c., la ora 17.02, Inspectoratul de Poliție Județean Bihor a fost sesizat prin apelul de urgență S.N.U.A.U. 112 de o femeie de 44 de ani, din municipiul Oradea, că în cursul aceleiași zile, în jurul orei 15.10, a urcat într-un autoturism condus de un bărbat, cu care s-au deplasat dinspre Oradea înspre localitatea Nojorid. În timpul deplasării, din portbagajul autoturismului a ieșit o femeie, care, sub amenințarea unui cuțit, a deposedat-o de toate bunurile pe care le avea asupra sa, respectiv geanta, geaca, pantofii și telefonul mobil, obligând-o ulterior să coboare din autoturism, între Oradea și Nojorid.

Valoarea prejudiciului provocat astfel a fost estimat la 800 de lei.

În urma măsurilor întreprinse și a investigațiilor efectuate, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene – Serviciul Rutier au identificat și oprit în trafic autoturismul respectiv, pe raza localității bihorene Diosig, la scurt timp de la sesizarea faptei prin apelul 112.

Persoana care conducea autoturismul a fost identificată ca fiind un bărbat de 29 de ani, din localitatea Gura Humorului, județul Suceava. De asemenea, pasagera acestuia a fost identificată ca fiind o femeie de 32 de ani, din comuna Tarcea, județul Bihor.

În urma extinderii cercetărilor, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea îi bănuiesc pe cei doi că, în cursul aceleiași zile, în jurul orei 16.00, ar fi comis o altă infracțiune cu același mod de operare, în aceeași zonă, deposedând o femeie de 37 de ani, din Oradea, de obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte în valoare totală de 300 de lei.

Prejudiciul cauzat în ambele cazuri a fost recuperat integral de polițiștii orădeni de la cele două persoane bănuite de comiterea faptelor.

În urma administrării probatoriului în cauză, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea i-au reținut pe bărbatul de 29 de ani și pe femeia de 32 de ani, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Marți, 7 ianuarie a.c., aceștia au fost prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului și a emis pe numele bărbatului un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, iar față de femeie a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor doi.