IPJ Bihor face lumina. Femeia retinuta ieri a fost incatusata pt ca a fugit in momentul in care a fost legitimata
Stiri Oradea

IPJ Bihor face lumina. Femeia retinuta ieri a fost incatusata pt ca a fugit in momentul in care a fost legitimata

chilipirul-zilei.ro/

Joi, 10 decembrie a.c., la ora 14.25, o patrulă formată din doi polițiști de la Biroul de Ordine Publică diu cadrul Poliției Municipiului Oradea, în timp ce își desfășurau activitatea de patrulare pe raza municipiului Oradea, au observat, pe strada Menumorut din Oradea, o persoană de sex feminin care nu purta corespunzător masca de protecție.

Polițiștii au trecut la legitimarea persoanei respective, aducându-i la cunoștință faptul că purtarea necorepunzatoare a măștii de protecție reprezintă contravenție. În acel moment, persoana în cauză a devenit agresivă verbal. La solicitarea polițiștilor de a se legitima, femeia a refuzat să se legitimeze, polițiștii aducându-i la cunoștință faptul că refuzul de a se legitima reprezintă contravenție, moment în care femeia a luat-o la fugă.

Având în vedere comportamentul suspect al persoanei respective, respectiv refuzul de legitimare și faptul că aceasta a fugit, suspectând că ar exista un alt motiv ascuns pentru care femeia a avut acest comportament, polițiștii au urmărit-o, au imobilizat-o, iar din cauza faptului că persoana a continuat să fie agresivă fizic, verbal și recalcitrantă, au procedat la încătușarea sa.

Aceasta a fost condusă la sediul Poliției municipiului Oradea, unde a fost identificată ca fiind o femeie de 32 de ani, din Oradea. Față de aceasta a fost luată măsura sancționării contravenționale conform prevederilor Legii nr.61/1991, cu amendă în valoare de 250 de lei, pentru injurii și conform prevederilor Legii nr.55/2020, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, pentru portul necorespunzător al măștii de protecție.

decathlon.ro