Ion I. C. Bratianu omagiat la Oradea prin dezvelirea unei statui si evenimente dedicate Centenarului
Evenimente

Ion I. C. Bratianu omagiat la Oradea prin dezvelirea unei statui si evenimente dedicate Centenarului

noriel.ro
Oradenii sunt invitati astazi, 24 noiembrie 2017, la dezvelirea statuii lui Ion I. C. Bratianu, eveniment ce va avea loc in Parcul Bratianu din Oradea.

Dezvelirea acestei statui face parte dintr-un ciclu de evenimente prin care Primaria Oradea doreste sa marcheze Centenarul Marii Uniri. Ion I.C. Bratianu a fost prim-ministru al Romaniei intr-o perioada in care s-au intamplat evenimente istorice importante, avand un rol major in Marea Unire din 1918. in data de 24 noiembrie a acestui an se vor implini 90 de ani de la moartea lui.

Astfel, incepand cu ora 11.00, la Biserica cu Luna va avea loc o slujba de pomenire, iar de la ora 13.00, în parcul Bratianu vor avea loc festivitatile de dezvelire a statuii si depunerea de coroane, jerbe si buchete de flori.

De asemenea, de la ora 16.00, in Sala mare a Primariei Oradea va avea loc o conferinta de prezentare a personalitatii marcante a lui Ion I.C. Bratianu, la care vor vorbi academicienii Nicolae Noica, Ionut Cojocaru si Mihai Sora.

decathlon.ro

Pentru buna desfasurare a festivitatilor din parcul Bratianu, comisia de circulatie din cadrul Primariei Oradea a aprobat inchiderea circulatiei rutiere pe Aleea strandului, intre Hotel Continental Forum Oradea si Double Tree by Hilton Oradea, in 24 noiembrie, in intervalul orar 12.00 – 14.30, soferii auto urmând sa fie directionati pe strada I.C. Bratianu (prin fata Hotelului Elite).

Harta_eveniment_Bratianu