Întreținerea uscătorului de rufe: tu știi cum să ai grijă de el?
Diverse

Întreținerea uscătorului de rufe: tu știi cum să ai grijă de el?

Indiferent de tipul de uscător rufe din casă, întreținerea regulată este o modalitate bună de a economisi bani pe termen lung. Un uscător rufe bine întreținut consumă mai puțină energie electrică și este mai puțin probabil să se strice. Prin urmare, are nevoie de mai puține piese de schimb și este mai puțin necesar să fie înlocuit cu un model nou.

Ce riști dacă nu ai grijă de uscătorul tău de rufe?

Nu este o idee bună să neglijezi întreținerea uscătorului de rufe cu tambur. Riști să te confrunți cu o serie întreagă de probleme, cum ar fi calitatea hainelor pe care le usuci, timpi de uscare mai lungi și un consum mai mare de energie electrică.

Ce ai de făcut, deci? Îndepărtează fibrele care s-au adunat în filtrul de scame după fiecare utilizare. În timp, anumite fibre textile se pot acumula și pot ajunge să provoace un miros de arsură. În alte cazuri, filtrul poate fi înfundat, ceea ce duce la reducerea fluxului de aer și, prin urmare, la o calitate mai slabă a uscării.

Nu uita nici de senzorul de umiditate. Acesta este de obicei situat chiar în spatele filtrului de scame. Senzorul unui uscător rufe ajustează durata ciclului în funcție de conținutul de umiditate al hainelor. Senzorul se va înfunda în cele din urmă și va duce la rezultate slabe de uscare. Pentru a curăța senzorul, șterge-l ușor cu o cârpă umedă.

Condensatorul nu trebuie ignorat nici el. Acesta se află de obicei în partea stângă jos a părții frontale a unui uscător rufe cu tambur și poate fi accesat printr-o trapă. În cazul unui uscător rufe cu tambur convențional cu condensare, trebuie să scoți condensatorul din poziția lui, apoi să îl clătești sub jet de apă, asigurându-te că garniturile sunt curate. La un uscător rufe cu pompă de căldură, condensatorul nu este detașabil. Pentru a-l curăța, spală filtrul condensatorului și usucă-l bine înainte de a-l înlocui. De asemenea, ar trebui să cureți și aripioarele de răcire cu un aspirator dotat cu o duză specială sau cu o perie. Pentru frecvența de curățare, consultă cu atenție instrucțiunile. În funcție de model, condensatorul trebuie curățat o dată pe săptămână sau o dată pe lună.

Nu uita nici să verifici garniturile de etanșare și fereastra! Această etapă constă în verificarea vizuală și, dacă este necesar, în ștergerea garniturilor și a ferestrei. Fibrele de la rufe pot reduce etanșarea și pot cauza pierderi de căldură.

Profită de această ocazie pentru a curăța și panoul de control. Șterge-l cu o cârpă ușor umedă. Ca măsură de precauție, scoate din priză uscătorul de rufe cu tambur înainte de curățare.

Păstrarea ușii deschise permite aerului să circule în interiorul tamburului. Astfel, umiditatea este evacuată, prevenind mirosurile neplăcute; acest lucru este valabil mai ales în cazul unui uscător de rufe cu tambur. Lasă ușa deschisă după fiecare uscare, pe cât posibil.

Tocmai am vorbit despre golirea filtrului de scame, dar știai că acesta poate fi, de asemenea, spălat? Motivul este simplu: în timp, filtrul de scame acumulează calcar. Pentru a scăpa de acesta, curăță pur și simplu filtrul frecându-l ușor cu o perie și oțet diluat în apă. Nu uita să faci acest lucru cel puțin o dată pe lună. Un uscător rufe îngrijit este un uscător rufe fericit! Și care rezistă în timp!

Nu știi exact ce tip de uscător rufe cu tambur ai? Este important să știi, deoarece există diferențe în ceea ce privește întreținerea de care am povestit mai sus:

Uscător rufe cu tambur cu evacuare

Acest tip de aparat evacuează apa degajată de mașină prin intermediul unei conducte îndreptate spre exterior. Prin urmare, nu poate fi instalat în toate locuințele, în special într-o încăpere închisă, fără ferestre.

Uscător rufe cu tambur cu condensare

După cum îi spune și numele, acest tip de uscător condensează vaporii de apă de la rufe și îi colectează sub formă lichidă într-un rezervor numit tavă de condensare sau colector de apă pentru uscător.

Ne găsiți și pe Google News