Interiorul cladirii Primariei Oradea va fi reabilitat energetic, iar unele incaperi vor fi restaurate
Stiri Oradea

Interiorul cladirii Primariei Oradea va fi reabilitat energetic, iar unele incaperi vor fi restaurate

A fost lansată licitația pentru execuția lucrărilor interioare de creștere a eficienței energetice la clădirea Primăriei Oradea.

Acest proiect este complementar restaurării exterioare a primăriei, precum și restaurării unor încăperi interioare, lucrări care s-au finalizat în anul 2022.

Astfel, a fost publicat pe www.oradea.ro – Secțiunea „Informații de interes public” – secțiunea „Licitații”, anunțul de participare privind licitația deschisă având ca obiectiv „Execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiții: Creșterea eficienței energetice a clădirii Primăriei Municipiului Oradea”, proiect finanțat prin PNRR; cod unic 230487/2024/4 (4230487/2023/138).

Data limită de depunere a ofertelor în SICAP este 14.02.2024, ora 15:00.

Valoarea estimată a achiziției este de 29.531.418,56 lei (fără TVA).

Informații suplimentare pot fi obținute accesând site-ul www.e-licitatie.ro – anunț de participare nr. CN1063178 / 08.01.2024.

Lucrările sunt finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice.

Tipuri de lucrări care vor fi executate

Lucrările au ca obiectiv creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei. Astfel, se urmărește reabilitarea termică a acoperișului (izolarea planșeului de pe ultimul nivel) și subsolului; modernizarea instalației electrice și de iluminat, utilizarea unor corpuri de iluminat LED; reabilitarea instalațiilor sanitare, de încălzire și de răcire pentru a fi eficiente din punct de vedere energetic.

Totodată, clădirea va fi echipată cu echipamente performante specifice ventilării cu recuperatoare de căldură cu o eficiență energetică ridicată

Lucrările cuprind și  montarea unor stații de alimentare a vehiculelor electrice.

Gestionarea eficientă a energiei este deosebit de importantă pentru a se putea realiza economii, dar și pentru a reduce emisiile de dioxid de carbon.

Ne găsiți și pe Google News