Înțelege regulile de bază ale jocului de blackjack în mai puțin de 5 minute!
Diverse

Înțelege regulile de bază ale jocului de blackjack în mai puțin de 5 minute!

Blackjack-ul este unul dintre cele mai populare jocuri de cazino, datorită regulamentului simplu și avantajului mic pe care îl are „casa” în fața jucătorului. În cazinourile online licențiate, acest joc poate fi găsit în formă electronică și la mesele live, unde este coordonat de un crupier, ca și în cazinourile terestre.

Dacă nu l-ai încercat până acum, te poți apuca de Blackjack (sau „21”) imediat după ce vei termina de citit acest articol, pentru că vei avea toate cunoștințele necesare.

Valorile cărților în jocul de „21”

Sfatul nostru este să joci la o masă live dintr-un cazino de pe internet. Îl vei avea în față pe dealer care va trage inițial patru cărți, două pentru tine și două pentru el. Tu vezi cărțile tale și o carte a dealerului, care este așezată pe masă cu fața în sus.

Scopul jocului este să obții 21, sau un punctaj cât mai apropiat de această valoare, dar mai bun decât al dealerului.

Ca să îți poți face calculele, trebuie să știi că valoarea cărților de la 2 la 10 este cea scrisă pe ele, J, Q și K valorează 10 puncte, iar asul are valoarea 1 sau 11, în funcție de cum îți folosește.

După ce ai primit cele două cărți, în funcție de suma lor, trebuie să decizi ce vei face în continuare. Dacă ai un as și o carte cu valoarea 10, trebuie doar să aștepți să încasezi câștigul, pentru că ai făcut Blackjack și nu mai contează ce cărți are dealerul.

Dacă nu ești atât de norocos, ai posibilitatea să mai ceri o carte, să te oprești, să dublezi valoarea pariului sau să faci Split, adică să împarți mâna în două mâini diferite și să mai primești două cărți.

Aici intervine partea de strategie. Cu cât vei avea mai multă experiență, cu atât vei judeca mai bine diversele situații. În plus, pe unele platforme activitatea constantă te plasează într-un grup select, așa cum este Frank Club Casino.

Când e bine să te oprești și când să mai ceri carte

În principiu, dacă ai o mână cu valoarea cuprinsă între 5 și 16, indicat este să ceri cărți. Dealerul se oprește obligat dacă are minim 17. În cazul în care cele două cărți din mână au valoarea totală între 17 și 21, cel mai indicat este să te oprești și să vezi ce cărți are reprezentantul casei. Să spunem că ai punctajul 18. Dacă mai ceri o carte, trebuie să primești 2, 3 sau As ca să nu pierzi. Șansele să iasă bine pentru tine sunt destul de mici.

Unele site-uri chiar te întreabă dacă ești sigur de acțiunea ta atunci când mai ceri o carte când ai punctaj minim 17 și dacă te oprești atunci când ai punctaj mai mic de 11. În felul acesta, se asigură că nu faci o greșeală din neatenție.

În mod normal, poți calcula probabilitatea să primești o anumită carte, dar multe cazinouri online folosesc mai multe pachete de cărți, pentru a descuraja număratul cărților la Blackjack.

În ceea ce privește opțiunea de a face „Split”, cel mai bine este să apelezi la ea atunci când ai două cărți de aceeași valoare. În unele variante de joc, ai și opțiunea de a te arunca. Altfel spus, dacă ai o mână proastă și crezi că nu sunt șanse ca situația să se îmbunătățească, te poți arunca și, astfel, pierzi jumătate din miză.

De asemenea, sunt tipuri de Blackjack care îți permit să cumperi o asigurare în cazul în care cartea dealerului întoarsă cu fața în sus este as. Astfel, dacă reprezentantul casei face Blackjack, primești înapoi atât miza, cât și banii dați pe asigurare. Dacă a doua carte a dealerului nu are valoarea zece, pierzi suma cu care ai cumpărat asigurarea.

Opțiunea „Asigurare” nu este disponibilă în toate tipurile de Blackjack. Este bine, în general, să citești regulamentul jocului din secțiunea „Info”.

Ne găsiți și pe Google News