Ingeri salvatori si in timpul liber! Doi pompieri bihoreni au salvat o familie a carei masina a ramas blocata in zapada, noaptea pe DN 75
Stiri Bihor

Ingeri salvatori si in timpul liber! Doi pompieri bihoreni au salvat o familie a carei masina a ramas blocata in zapada, noaptea pe DN 75

Florin și Andrei, doi pompieri bihoreni, au intervenit prompt pentru ajutorarea unei familii implicate într-un eveniment rutier produs în județ, în seara zilei de vineri, 03 februarie a.c., în timpul manifestării fenomenelor meteorologice periculoase avertizate prin Codul Galben.

Vineri seara, în jurul orei 22.00, doi pompieri militari paramedici din cadrul Stației Ștei, plutonier Tuduce Florin și plutonier Tuduce Andrei, în timpul liber fiind, se deplasau pe DN75, între localitățile Nucet și Fânațe, când au observat un autoturism ieșit în afara părții carosabile, din cauza condițiilor meteorologice severe, așa cum le-au mărturisit ulterior ocupanții mașinii.

Cei doi pompieri au oprit imediat mașina și au intervenit prompt pentru a acorda primul ajutor celor două persoane aflate în autoturism, soț și soție, verificând totodată zona pentru a se asigura că nu mai sunt alte victime în afara autovehiculului.

După evaluarea de specialitate, pompierii paramedici au constatat că cei doi soți nu prezentau leziuni, doar stare de panică, aceștia precizând faptul că nu doresc să meargă la spital.

După ce i-au liniștit, pentru a-i ști în siguranță, Andrei și Florin au verificat ca mașina să nu aibă scurgeri de combustibil, l-au ajutat pe bărbat să schimbe o roată, întrucât făcuse pană, după care au acționat pentru repunerea autoturismului pe carosabil, familia continuându-și astfel teafără, drumul.

Ne găsiți și pe Google News