Infinite Dance Festival Oradea 2020, in perioada 20-25 octombrie
Evenimente

Infinite Dance Festival Oradea 2020, in perioada 20-25 octombrie

Între 20-25 octombrie, Teatrul Szigligeti organizează cea de-a patra ediție a festivalului de dans și multiart Infinite Dance Festival. În cursul celor șase zile ale evenimentului, publicul va putea urmări 18 producții ale celor mai semnificative ateliere de artă dansului și a mișcării din România și Ungaria.

Spectacolele celei de-a 4-a ediții au fost selectate în urma unui concurs deschis, la care juriul a primit peste 60 de proiecte. Membrii juriului din acest an au fost: Jakobovits Márta – artist plastic, Lőrincz Katalin – dansator, pedagog, respectiv Vava Ștefănescu – coregraf, managerul Centrului Național al Dansului București. Pe lângă concurenți, au fost invitați la festival artiștii din cadrul programului „Imre Zoltán”, Oradea fiind singura locație de peste hotarele Ungariei a programului de burse pentru dansatori debutanți.

În această ediție a Infinite Dance Festival, rolul principal va fi jucat de dansul contemporan. În acest context, au fost invitați la festival trupe maghiare binecunoscute la nivel european precum Trupa Frenák Pál, Trupa Duda Éva  și Trupa Pataky Klári, dar și reprezentanții dansului contemporan românesc, trupele independente Contemporary Creative Dreamers și IndieBox. Intenția organizatorilor este aceea de a arăta diversitatea artei dansului, așadar, în selecție a intrat și „eco-baletul” celor de la GG Tánc din Eger, intitulat „Bolero”, spectacolul inspirat din folclor „Al zecelea mire” de Trupa „Duna Táncműhely” respectiv spectacolul de flamenco al trupei internaționale a lui Pirók Zsófia.

Conform tradițiilor din edițiile anterioare, penultima zi a evenimentului va fi dedicată viitorilor artiști din domeniul dansului. Din programul Zilei Academiei face parte producția studenților Universității Maghiare de Arta Dansului.

interlink.ro

Pe lângă spectacole, într 20-25 octombrie, se va desfășura și un workshop de arta mișcării, cu participarea dansatorilor Ansamblului Nagyvárad și a studenților celor două universități participante din România.

Biletele vor fi disponibile în curând la casieria teatrului, dar și online, pe www.biletmaster.ro.

Ne găsești și pe Google News