Inconstienta la volan. Un barbat din Alesd surprins de politistii rutieri circuland cu 180 km/h, in localitatea Lugasu de Jos
Stiri Bihor

Inconstienta la volan. Un barbat din Alesd surprins de politistii rutieri circuland cu 180 km/h, in localitatea Lugasu de Jos

chilipirul-zilei.ro/
Joi, 9 mai a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic, au fost aplicate 141 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 34.595 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 17 permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute două certificate de înmatriculare, au fost constatate cinci infracțiuni și nouă tamponări. 

107 sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, șapte pietoni au fost sancționați pentru traversări neregulamentare, au fost sancționate șase depășiri neregulamentare, patru conducători auto au fost sancționați pentru neacordarea de trecere pietonilor, trei participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, iar 14 sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

decathlon.ro

Astfel, joi, 9 mai a.c., la ora 12.43, pe D.N. 1, în localitatea bihoreană Lugașu de Jos, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier au depistat în trafic un bărbat de 42 de ani, din localitatea Aleșd, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 180 km/h, înregistrată radar.

Tot joi, 9 mai a.c., la ora 08.24, pe D.N. 1, în localitatea bihoreană Săcădat, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier au depistat în trafic un tânăr de 25 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 107 km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 de km/h.