Inconstienta! Bihorean surprins de radar, in timp ce conducea cu 121 km/h in Oradea
Stiri Oradea

Inconstienta! Bihorean surprins de radar, in timp ce conducea cu 121 km/h in Oradea

Miercuri, 7 februarie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă, depăşirea limitelor legale de viteză, precum și prevenirea și combaterea victimizării pietonilor prin accidente rutiere cauzate de traversarea neregulamentară sau de neacordarea priorității de trecere pietonilor.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 300 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 106.980 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 25 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute opt certificate de înmatriculare, au fost constatate patru infracțiuni și patru tamponări.

125 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 82 de pietoni au fost sancționați pentru traversări neregulamentare, 18 participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 12 sancţiuni au fost aplicate pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice, trei pentru conducere sub influența alcoolului, iar 60 pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Astfel, miercuri, 7 februarie a.c., la ora 09.30, pe D.N. 1, în municipiul Oradea, a fost depistat în trafic un bărbat de 33 de ani, din localitatea bihoreană Peştiş, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 121 km/h, înregistrată cu pistolul radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 70 km/h.

Conducătorul auto care a depăşit limita legală de viteză cu peste 50 km/h a fost sancţionat contravenţional cu 9 – 20 puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.