Începe stagiunea 2023/2024 la Teatrul Szigligeti, cu un musical realizat în coproducție de Trupa Lilliput și Ansamblul Nagyvárad
Cultura

Începe stagiunea 2023/2024 la Teatrul Szigligeti, cu un musical realizat în coproducție de Trupa Lilliput și Ansamblul Nagyvárad

Prima premieră a Teatrului Szigligeti din stagiunea 2023/2024 este un musical realizat în coproducție de Trupa Lilliput și Ansamblul Nagyvárad. „Castelul din spini” este o adaptare după romanul binecunoscut al autorului maghiar Fekete István, montat pe scenă cu participarea artiștilor celor două trupe din cadrul instituției, respectiv a 14 tineri selectați în urma unui casting.

Premiera are loc duminică, 3 septembrie, de la ora 20, pe scena Teatrului de Vară din Bastionul Ciunt al Cetății Oradea. Spectacolul va fi titrat în limba română.

Momentele de neuitat ale vacanțelor de vară petrecute la țară sau în mijlocul naturii fac parte din cele mai frumoase amintiri ale copilăriei multora dintre noi. Peisajele frumoase au fost locul marilor emoții și marilor întâlniri, am găsit prieteni pe o viață, am trăit prima dragoste.

„Castelul din spini” este o poveste de inițiere. Protagoniștii, elevi în clasa a VIII-a, ne invită într-un mediu arhaic în care natura este stăpână. Descoperirea legilor naturii, primul pescuit, prima vânătoare, prima întâlnire reală cu mediul înconjurător sunt momente ale vieții unui copil care vor rămâne cu el toată viața. Realitatea descoperită în acea clipă deschide porțile imaginației. Spectacolul nostru va încerca să reprezinte această lume aproape suprarealistă, arătând evenimentele prin ochii adolescenților. Adaptarea după romanul clasic de Fekete István este completată de momente muzicale fermecătoare care promit o adevărată călătorie prin timp pentru toată familia, de la mic la mare. Musicalul este recomandat celor peste 10 ani.

 

Ne găsiți și pe Google News