Incepe a doua ediție a Festivalului Gastronomic și de Vin Bakator din Diosig
Evenimente

Incepe a doua ediție a Festivalului Gastronomic și de Vin Bakator din Diosig

Degustări de vin, demonstrații gastronomice, programe pentru copii, târgul meșterilor populari și concerte – astfel se rezumă programul celei de-a doua ediții a Festivalului Gastro și de Vin „Bakator”. Evenimentul va avea loc în data de 26 mai în grădina Castelului Zichy din Diosig.

Considerată vechea podgorie a Municipiului Debrețin (Ungaria), Primăria Comunei Diosig și-a propus dezvoltarea unei strategii de revitalizare a viticulturii din Valea Ierului, inițiativa fiind sprijinită de orașul ungar. Astfel, Festivalul Gastro și de Vin „Bakator” face parte dintr-o strategie pe termen lung care își propune promovarea culturii vinului local și a gastronomiei tradiționale. De aceea, în cadrul Festivalului vor putea fi degustate 47 de vinuri provenind de la 19 viticultori din Diosig, Săcueni, Valea lui Mihai, Sâniob sau Sântimreu, organizatorii invitânt totodată cele mai renumite crame de vin de tip „bakator” din țară, precum și din Ungaria, Serbia sau Statele Unite.

Festivalul vinului diosig bihor

Programele încep la ora 11, primul concert, a renumitei trupe de muzică autentică folclorică „Tokos” având loc de la ora 13. Momentele muzicale continuă cu concertul trupei „Cimbaliband” din Ungaria, o formație de world music recunoscută în toată lumea pentru virtuozitate și pentru contemporaneitatea cu care membrii își compun melodiile. De la ora 17.30 AG Weinberger, regele blues-ului din România urcă pe scenă, programul fiind încheiat de la ora 20 de concertul trupei de muzică ușoară din Ungaria, Honeybeast.

Biletele pentru festivalul din 26 mai pot fi achiziționate la fața locului la un preț de 10 lei. Degustările se fac pe baza unor bonuri care pot fi achiziționate la intrarea festivalului.

Nu se percepe taxă de intrare pentru persoanele sub 18 ani.