Incep lucrarile la pietonalizarea strazii Aurel Lazar (FOTO RANDARI)
Stiri Oradea

Incep lucrarile la pietonalizarea strazii Aurel Lazar (FOTO RANDARI)

evomag.ro
Viceprimarul Mircea Malan, a anuntat in aceasta seara ca in zilele urmatoare vor incepe lucrarile de pietonalizare a strazii Aurel Lazar, in conditiile in care amplasamentul a fost predat astazi constructorului.

Amplasamentul a fost predat constructorului astăzi, urmând ca în zilele următoare să înceapă lucrările. Strada va fi pavată cu piatră, va avea iluminat arhitectural de calitate, se va pune gazon și vor fi plantați 23 de copaci de dimensiuni mari.„, a scris Mircea Malan pe Facebook.

Lucrarile vor dura cca 12 luni  si vor costa peste 1,8 milioane de euro, banii find asigurati, in proportie de 98% din fonduri nerambursabile, diferenta de 2% fiind suportata de Primaria Oradea.

Lucrările vor dura 12 luni, iar valoarea contractului este de 1,8 milioane de euro. Orașul nostru contribuie cu 2% din valoare, restul de 98% fiind din fonduri nerambursabile.”, explica viceprimarul Malan.

decathlon.ro

Proiectul are ca scop îmbunătățirea condițiilor de infrastructură publică urbană și a mobilității populației prin creşterea suprafeţelor pietonale, diminuarea gradului de utilizare a autoturismelor şi reducerea poluării în zona centrală a orașului Oradea.

Strada Aurel Lazăr urmează să devină în cea mai mare parte pietonală, traficul auto fiind permis doar pentru riverani și pentru mașinile de intervenție. Proiectul prevede renunțarea la parcările existente pe parcursul străzii și alocarea de spațiu pentru  o pistă de biciclete.

Strada Aurel Lazăr va beneficia de vegetație din abundență, urmând să fie plantați 23 de copaci de dimensiuni mari, care vor asigura umbră și oxigen. Proiectul cuprinde realizarea unui sistem de irigaţii automatizat și a unui sistem de iluminat arhitectural precum și reabilitarea rețelelor subterane termice, de apă și de canalizare, înainte de refacerea infrastructurii și îmbrăcăminții străzii, obiectiv principal al investiției.