Încep lucrările la coridorul verde de pe str. Ion Bogdan
Stiri Oradea

Încep lucrările la coridorul verde de pe str. Ion Bogdan

Luni, 13 aprilie 2020, vor începe lucrările de execuție aferente obiectivului de investiție „Coridor verde pe strada Ion Bogdan”. Lucrările vizează o suprafață de 14.172 mp, situată pe strada Ion Bogdan, în spatele terenurilor de tenis.

După cum am mai anunţat, la finalul lunii ianuarie 2020, municipiul Oradea a preluat din administrarea Autorităţii Naţionale Fitosanitare în domeniul public al oraşului, prin Hotărâre de Guvern, unul dintre terenurile ce fac obiectul investiţiei, teren în suprafaţă de 6000 mp. În cursul lunii martie au fost dezafectate construcțiile existente pe amplasament, constând în magazie de pesticide, şopron metalic, garaj și chioșc metalic.

Intervențiile propuse vizează asigurarea circulației pietonale, accesul bicicliştilor pe pista de biciclete şi amenajarea unui scuar, toate acestea fiind situate între strada Gh. Pituţ şi parcarea auto existentă, cu acces din strada Ion Bogdan.

Aleile pietonale cu lățimea de 1,5 m și în suprafață de 1674,56 mp vor fi realizate din mixturi asfaltice și vor fi utilate cu mobilier urban.

interlink.ro

Pista de biciclete având o lățime de 2,0 m și o suprafață totală de 652 mp va fi realizată pe direcția est-vest la trotuarul străzii Gh. Pituţ și pe direcția nord-sud a parcului.

În zona pinilor existenți în partea de nord-est a parcului se va amenaja o zonă de loisir, finisată cu piatră/zgură.

Aleile și platformele din dale, lespezi de piatră în suprafață de 638 mp  sunt situate în zona pavilionului la nivelul pajiștii, făcând trecerea treptat către circulația pietonală, respectiv pista de biciclete care o traversează.

În partea  centrală a parcului, între pajiştea din nordul amplasamentului și locul de joacă pentru copii, s-a prevăzut o pergolă din lemn. În ceea ce privește locul de joacă, aceasta va fi finisat cu covor de cauciuc în suprafață de 612 mp și va fi dotat cu echipamente de joacă, diferențiate pe categorii de vârstă.

Zona verde în suprafață de 9.751,93 mp va fi gazonată și plantată cu arbori ornamentali în număr de 185 bucăți, din speciile: mesteacăn, tei, mai multe varietăți de arțar, ce completează fondul valoros de arbori menținut pe amplasament.

Lucrările de amenajare a coridorului verde din strada Ion Bogdan au fost atribuite prin licitație firmei SC Saminstal SRL pentru suma de 3.514.360 lei, având o durată de execuție de 10 luni.

Continuă lucrările la coridorul verde Veteranilor

În această perioadă, pe coridorul  verde din cartierul Veteranilor continuă lucrările de amenajare începute la sfârșitul lunii februarie. Până la această dată au fost instalate bordurile ce delimitează suprafețele aferente coridorului verde și a fost montată conducta principală din sistemul de irigaţie, racordurile urmând să fie finalizate până la sfârșitul săptămânii. Lucrările imediat următoare vizează pregătirea fundațiilor aferente  montării  stâlpilor de iluminat și pregătirea terenului în vederea plantării arborilor ornamentali.

veteranilor oradea

Lucrările la obiectivul „Amenajare coridor verde str. Coriolan Pop – Cartierul Veteranilor” sunt realizate tot de firma SC Saminstal SRL. Investiția prevede amenajarea coridorului verde din strada Coriolan Pop, spațiu care se intersectează cu încă trei străzi: str. General Eremia Grigorescu, str. Nicolae Firu și str. Radu Enescu.

În atașament găsiți o galerie foto cu imagini actuale de pe str.Ion Bogdan, dar și cu randările care ilustrează modul în care va arăta întreaga zonă la terminarea lucrărilor. Tot în galeria foto găsiți imagini cu stadiul lucrărilor din cartierul Veteranilor.

Ion Bogdan_zona relaxare

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News

0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0