Incendiu violent la o gospodarie din Abram, judetul Bihor.
Stiri Bihor

Incendiu violent la o gospodarie din Abram, judetul Bihor.

În cursul acestei zile, pompierii militari bihoreni au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Abram, eveniment produs, cel mai probabil, din cauza suprasolicitării instalației electrice.  

Luni, 08 mai a.c., în jurul orei 09.50, în urma unui apel primit prin Sistemul Unic 112, în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor, echipajele de pompieri militari ale Detașamentului Marghita au fost mobilizate pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie situată în localitatea Margine, comuna Abram.

La sosirea gărzii de intervenție, ardeau generalizat și violent, un garaj și acoperișul comun al acestuia, bucătăriei de vară și adăpostului de animale, flăcările, alimentate de cantitatea mare de materiale combustibile depozitate în garaj și în pod (benzină, fân etc.) amenințând să se propage în interiorul bucătăriei de vară și grajdului, respectiv la casa aflată la aproximativ un metru de focare.  

Echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și o autospecială tip ABROLL, reușind, în aproximativ 25 de minute, să lichideze incendiul, în limitele găsite. La operațiune au participat și membri ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Abram.

 După stingerea incendiului, pompierii au continuat să acționeze la fața locului, până în jurul orei 13.00, pentru căutarea eventualelor focare ascunse și înlăturarea efectelor negative ale evenimentului.

În urma incendiului, au ars garajul (construit pe o suprafață de circa 12 metri pătrați), circa 100 metri pătrați acoperiș și aproximativ o tonă de fân.

Pompierii au reușit să salveze casa, bucătăria de vară, adăpostul de animale și o șură.

Un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean a acordat îngrijirile necesare proprietarului gospodăriei, în vârstă de 74 de ani, care a suferit un atac de panică, transportându-l ulterior la spital.

Cercetările efectuate la fața locului au indicat faptul că evenimentul a fost generat, cel mai probabil, de suprasolicitarea instalației electrice.

Ne găsiți și pe Google News