Incendiu violent la o casă din Sărand. Cauza probabila o instalatie electrica defecta
Stiri Bihor

Incendiu violent la o casă din Sărand. Cauza probabila o instalatie electrica defecta

 În cursul nopții de luni spre marți, 09 august a.c., o casă din localitatea Sărand, comuna Copăcel, a fost cuprinsă de flăcări, cel mai probabil din cauza unor improvizații la instalația electrică.

În jurul orei 02.30, în urma unui apel primit prin Sistemul Unic 112, în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor, echipajele de pompieri militari ale Detașamentului 1 Oradea au fost alertate pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință din localitatea Sărand, comuna Copăcel.

La sosirea forțelor de intervenție, flăcările se manifestau violent la nivelul încăperilor, existând riscul extinderii acestora la podul și acoperișul casei, precum și la o altă locuință situată în imediata proximitate.

Timp de aproximativ o oră și 30 de minute, echipajele de pompieri au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru localizarea și lichidarea incendiului, respectiv pentru protecția clădirii din apropiere, reușind să împiedice propagarea flăcărilor la acoperișul casei și la locuința învecinată. După stingerea incendiului, pompierii au continuat să acționeze la fața locului, până în jurul orei 05.00, pentru căutarea eventualelor focare ascunse și înlăturarea efectelor negative ale evenimentului.

În urma incendiului, au ars bunuri din trei camere și un hol (mobilier bucătărie, un frigider, 4 canapele, materiale textile, 3 ferestre și 3 uși).

Din fericire, nu au existat persoane rănite, proprietarii locuinței și copiii acestora autoevacuându-se la timp.

Cercetările efectuate la fața locului au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, generat de conductori electrici improvizați.

Foto: arhiva

Ne găsiți și pe Google News