Incendiu si degajari mari de fum la o cladire din campusul Universitatii Oradea
Stiri Oradea

Incendiu si degajari mari de fum la o cladire din campusul Universitatii Oradea

Duminică, 7 februarie a.c., în jurul orei 12.30, un apelant al numărului unic 112 sesiza Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” cu privire la producerea unui incendiu la o clădire din campusul Universității Oradea.

Pentru gestionarea evenimentului semnalat, la fața locului au fost mobilizate de urgență, patru echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului 1 Oradea, cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă și o autospecială de lucru la înălțime și echipajul de pompieri militari paramedici al Detașamentului 2 Oradea, cu ambulanța de tip B2 a subunității.

În urma efectuării recunoașterii, forțele de intervenție au constatat că incendiul se manifesta cu degajări mari de fum în holul etajului 2 al clădirii, întregul nivel și etajul superior fiind inundate cu fum.

Echipajele de pompieri au localizat și lichidat incendiul cu operativitate, în aproximativ 10 minute de la primirea apelului, reușind să împiedice propagarea flăcărilor și să limiteze considerabil pagubele.

Utilizând ventilatoarele din dotare, forțele de intervenție au procedat la evacuarea fumului din clădire, acționând ulterior pentru înlăturarea efectelor negative ale evenimentului.

Pagubele înregistrate au constat în corpuri de mobilier amplasate în holul afectat de flăcări (bănci și scaune) și două ferestre.

          Cercetările efectuate la fața locului au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de efectul termic al curentului electric generat de echipamente de iluminat defecte, neizolate sau amplasate necorespunzător față de materialele combustibile.

Ne găsiți și pe Google News