Incendiu puternic la mansarda unei firme, pe strada Uzinelor. (FOTO)
Stiri Oradea

Incendiu puternic la mansarda unei firme, pe strada Uzinelor. (FOTO)

UPDATE, 16:00:  În data de 10 octombrie a.c., în jurul orei 12:40, echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor au fost solicitate să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit în municipiul Oradea, pe strada Borșului, la acoperişul unei clădiri al cărei obiect de activitate îl constituie producţia produselor de patiserie/brutărie.

La locul intervenţiei s-au deplasat cu operativitate două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, autoscara mecanică şi echipajul de prim-ajutor calificat din cadrul Detaşamentului 2 de Pompieri Oradea. La sosirea echipajelor de intervenţie incendiul se manifesta violent, cu flacără deschisă și degajări mari de fum dens, la acoperişul clădirii, pe o suprafaţă de circa 200 metri pătrați, și la acoperişul unui imobil cu patru etaje care avea ca obiect de activitate depozitarea de materiale diverse.

Având în vedere amploarea incendiului, forţele şi mijloacele de intervenție au fost suplimentate cu echipaje atât din cadrul Detaşamentului 2 Pompieri Oradea, cât și din cadrul Detaşamentul 1 Pompieri Oradea, 40 de pompieri militari acționând cu 6 autospeciale de lucru cu apă și spumă și cu două autospeciale de lucru la înălțime pentru localizarea și lichidarea incendiului.

Operațiunea a fost condusă la fața locului de inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana”, colonel Caba Sorin, care a organizat acţiunea forţelor pe sectoare, astfel încât incendiul să fie localizat     într-un timp cât mai scurt, în vederea limitării pagubelor materiale. Alimentarea autospecialelor s-a realizat în sistem navetă de la hidranţii stradali, de la o distanţă de circa 300 de metri.

Până la sosirea forțelor de intervenție, un număr de șapte persoane s-au autoevacuat din clădirea patiseriei, una dintre acestea (un bărbat în vârstă de 48 de ani) suferind arsuri de de gradul II la nivelul feţei. Victima a fost asistată de medical de echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea și transportată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Oradea.

  Operațiunea de stingere a incendiului a fost finalizată în jurul orei 14:15, pompierii militari rămânând în continuare la fața locului pentru  înlăturarea efectelor negative şi stabilirea cauzei și împrejurărilor determinante ale evenimentului.


Un incendiu puternic a izbucnit, in urma cu cateva zeci de minute, pe Strada Uzinelor, la cladirile de birouri ale unui depozit. Incendiul a pornit de la mansarda cladirii si s-a extins rapid la ultimul etaj, arzand ca o torta.

Masinile de pompieri sosite la fata locului nu au putut beneficia de hidrantii din zona, pompierii fiind nevoiti sa se foloseasca de apa din dotare, dupa care sa plece pentru realimentare.

Se pare ca in zona sunt mai multe focare de incendiu, lupta pompierilor fiind una anevoioasa si din lipsa hidrantilor functionali.

Din informatiile martorilor, traficul este blocat in zona

Reprezentantii ISU Crisana nu au putut fi contactati telefonic, astfel ca nu avem informatii daca exista victime

Stire in curs de actualizare…

Foto: Dorin Vandici

incendiu depozit uzinelor

Foto: Cristian Damaschin

 

loading...