Incendiu puternic in Bors. Pompierii bihoreni au luptat 6 ore sa stinga un incendiu cauzat de o tigara nestinsa aruncata la intamplare
Stiri Bihor

Incendiu puternic in Bors. Pompierii bihoreni au luptat 6 ore sa stinga un incendiu cauzat de o tigara nestinsa aruncata la intamplare

Luni 25 octombrie a.c., în intervalul 16.55 – 23.00, pompierii orădeni au  acționat în localitatea Santăul Mic, comuna Borș, pentru stingerea unui incendiu provocat, cel mai probabil, de o ţigară nestinsă, aruncată la întâmplare și pentru înlăturarea efectelor negative ale evenimentului.  

În momentul primirii apelului care sesiza producerea unui incendiu ce se manifesta la un șopron și la sute de baloți de paie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor a mobilizat la locul indicat de apelant, trei echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului 2 Oradea, cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, echipajul de pompieri militari paramedici al aceleiași subunități și un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Oradea, cu o autospecială de stingere, alertând totodată și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Borș.

În momentul sosirii pompierilor la fața locului, flăcările se manifestau violent la acoperișul unui șopron deschis și la sute de baloți de paie și fân depozitați în interiorul acestuia, cu pericol de propagare la alte două construcții în care se aflau aproximativ 1000 de baloți de paie și la zeci de stupi amplasați în apropierea focarelor de incendiu.

Operațiunea de stingere, îngreunată de cantitatea mare de materiale combustibile, de temperatura ridicată, fumul dens și gazele toxice degajate, a fost finalizată în jurul orei 20.15, pompierii acționând în continuare la fața locului, până la ora 23.00, pentru căutarea eventualelor focare ascunse și înlăturarea efectelor negative ale evenimentului.

interlink.ro

În urma incendiului, au ars aproximativ 400 de baloți de paie și fân și acoperișul construcției afectate de flăcări.

Forțele de intervenție au reușit să salveze din calea flăcărilor alte două șoproane aflate în proximitatea focarelor de incendiu, circa 1000 de baloți de paie depozitați în interiorul acestora și 30 de stupi.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News