Incendiu pe str. Cantacuzino din Oradea, un copil de 1 an transportat la spital
Comunicate de presa

Incendiu pe str. Cantacuzino din Oradea, un copil de 1 an transportat la spital

În dimineața zilei de miercuri, 25 ianuarie a.c., în jurul orei 06.40, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor a fost sesizat cu privire la producerea unui incendiu la un apartament situat la etajul 1 al unui bloc de locuințe de pe strada Ioan Cantacuzino din municipiul Oradea.

La adresa indicată de apelant au fost mobilizate trei echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului 2 Oradea, dintre care două de stingere și unul de prim ajutor calificat.

Ajunși la locul intervenției, întrucât casa scării și apartamentul situat deasupra locuinței afectate de flăcări erau inundate cu fum, pompierii militari au procedat de urgență la evacuarea tuturor locatarilor care nu ieșiseră din clădire până în acel moment, constituind simultan dispozitivul de stingere a incendiului.

Forțele de intervenție au localizat și lichidat incendiul în aproximativ 15 minute, împiedicând propagarea flăcărilor la întreaga locuință și la celelate apartamente.

Cercetările efectuate la fața locului au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de o lumânare lăsată aprinsă, nesupravegheată.  Au ars un colțar și un laptop, degradându-se totodată mai multe bunuri din apartament.

Echipajul de pompieri militari paramedici a acordat primul ajutor calificat unui copil, în vârstă de 1 an și 6 luni, intoxicat cu fum, transportându-l ulterior la spital.

Foto: generic