Incendiu la sediul Parcului Natural Apuseni din Sudrigiu. Flacarile au mistuit o magazie si 200 mp din acoperis
Stiri Oradea

Incendiu la sediul Parcului Natural Apuseni din Sudrigiu. Flacarile au mistuit o magazie si 200 mp din acoperis

Marți, 14 noiembrie a.c., în jurul orei 09.50, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a fost sesizat prin numărul unic 112, cu privire la producerea unui incendiu la o clădire administrativă situată în localitatea Sudrigiu.

La locul indicat, au fost mobilizaţi nouă pompieri militari din cadrul Stației de Pompieri Ștei, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă. În urma executării recunoaşterii, pompierii militari au constatat că  incendiul se manifesta violent la o magazie de lemne și pe o suprafață de circa 200 de metri pătrați din acoperișul clădirii învecinate, existând un risc ridicat de extindere a flăcărilor la întreaga construcție.

Forţele de intervenţie au acţionat simultan pentru localizarea şi lichidarea incendiului şi pentru protecţia încăperilor clădirii, reușind să împiedice dezvoltarea acestuia în interiorul construcției și la întregul acoperiș, cu o suprafață de circa 600 de metri pătrați.

 Acţiunea de stingere, care a durat aproximativ patru ore, a fost îngreunată de existenţa unei cantități mari de materiale combustibile, care au favorizat dezvoltarea, pe timpul arderii, a unor temperaturi înalte şi degajarea unei cantităţi mari de gaze şi de fum. Pompierii militari au localizat incendiul în limitele găsite, împiedicând propagarea acestuia.

interlink.ro

Ca urmare a producerii evenimentului, au ars magazia și lemnele de foc depozitate în interiorul acesteia (aproximativ 40 de metri steri)  și o suprafață de circa 200 de metri pătrați din acoperișul clădirii și s-au degradat mobilierul și ferestrele încăperii situate sub porțiunea de acoperiș afectată de flăcări.          

Cauza probabilă și împrejurările determinante ale evenimentului sunt în curs de stabilire.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News