Incendiu la o casa din Osorhei, in aceasta dimineata. Proprietarul a suferit arsuri in incercarea de a-si salva bunurile
Stiri Bihor

Incendiu la o casa din Osorhei, in aceasta dimineata. Proprietarul a suferit arsuri in incercarea de a-si salva bunurile

În dimineața zilei de miercuri, 14 februarie a.c., pompierii militari orădeni au intervenit stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie situată pe strada 312 din localitatea Oșorhei și pentru acordarea primului ajutor calificat unui bărbat rănit în urma producerii evenimentului.

Pentru gestionarea evenimentului semnalat în dispeceratul ISU Bihor, în jurul orei 09.10, la adresa indicată de apelant au fost mobilizate două echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Oradea și echipajul de pompieri paramedici al Detașamentului 2 Oradea.

Ajunși la fața locului, pompierii paramedici au acordat primul ajutor calificat nepotului proprietarului, care, încercând să evacueze bunuri din construcția incendiată, înainte de sosirea forțelor de intervenție, a suferit arsuri la nivelul feței și la un picior. Bărbatul, în vârstă de 51 de ani, a fost transportat ulterior la spital pentru investigații și îngrijiri suplimentare.

Echipajele de stingere au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, acționând simultan pentru localizarea și lichidarea incendiului, ce se manifesta cu flacără deschisă și degajări mari de fum la una dintre construcțiile din cadrul gospodăriei, respectiv pentru protecția altor patru clădiri expuse riscului de incendiere.

Pompierii militari au evacuat o butelie din construcția în flăcări, prevenind astfel producerea unei explozii și au lichidat incendiul în aproximativ 25 de minute, împiedicând propagarea flăcărilor la camerele locuinței lipite de construcția incendiată, la o anexă, un garaj și la casa vecină situată la cca. 50 de cm. de focare.

În urma evenimentului, au ars o construcție auxiliară (formată dintr-o bucătărie și o cameră), acoperișul acesteia și aproximativ 40 de metri pătrați din acoperișul casei.

Cauza probabilă de producere a evenimentului este în curs de stabilire.

Ne găsiți și pe Google News