Incendiu in Salonta, cauzat de o instalatie electrica defecta
Stiri Bihor

Incendiu in Salonta, cauzat de o instalatie electrica defecta

În cursul dimineții zilei de miercuri, 13 decembrie a.c., în jurul orei 07.55, Detaşamentul de Pompieri Salonta a intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o gospodărie situată pe strada Bartok Bela din municipiul Salonta.

În momentul sosirii echipajelor de stingere, arderea era generalizată la o magazie lipită de casă, flăcările manifestându-se violent și la o parte din  acoperișul locuinței, existând pericolul extinderii la întreaga casă.

Timp de aproximativ 1 oră și 30 de minute, pompierii militari au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea incendiului și protecția locuinței, operațiunea fiind îngreunată de existenţa a numeroase materiale şi lichide combustibile depozitate în magazie (parchet laminat, vopsele, materiale textile, anvelope), care au favorizat dezvoltarea, pe timpul arderii, a unor temperaturi înalte şi degajarea unei cantităţi mari de gaze şi fum.

 Forțele de intervenție au împiedicat propagarea incendiului la încăperile locuinței și la întregul acoperiș, construit pe o suprafață de circa 300 metri pătrați.

Cercetările efectuate au indicat faptul că, evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat, de echipamente electrice de iluminat defecte sau amplasate necorespunzător.

          Ca urmare a producerii incendiului, au ars magazia și bunuri depozitate în interiorul acesteia și circa 100 de metri pătrați din acoperișul casei.

Din fericire, nu au existat persoane rănite.

Foto: arhiva

Ne găsiți și pe Google News