Incendiu in Marghita. O persoana a fost ranita in timp ce incerca sa-si salveze bunurile cuprinse de flacari
Stiri Bihor

Incendiu in Marghita. O persoana a fost ranita in timp ce incerca sa-si salveze bunurile cuprinse de flacari

Sâmbătă, 23 februarie a.c., în jurul orei 09.55, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a fost sesizat prin numărul unic 112, cu privire la izbucnirea unui incendiu la o gospodărie de pe strada Tudor Vladimirescu din localitatea Marghita.

Pentru gestionarea evenimentului, au fost alertate echipajele Detașamentului de Pompieri Marghita care, în urma executării recunoaşterii, au constatat că flăcările se manifestau violent în dormitorul locuinței, încăperile adiacente fiind afectate de fum și gaze fierbinți, existând un risc ridicat de extindere a flăcărilor la întreaga locuință, la construcțiile auxiliare din cadrul gospodăriei și la casa învecinată.

Cei 15 pompieri militari mobilizați la fața locului  au acţionat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, dispozitivul adoptat vizând localizarea şi lichidarea incendiului şi protecţia încăperilor neafectate de flăcări, a anexelor și a casei situate în vecinătate.

Pompieri militari paramedici, prezenți la fața locului cu o ambulanță de tip B2, i-au acordat primul ajutor proprietarului locuinței, care, încercând să stingă incendiul înainte de sosirea echipajelor specializate, a suferit arsuri la nivelul feței și al căilor respiratorii. Bărbatul,  în vârstă de 75 de ani, a fost predat ulterior echipajului de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea care l-a transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Oradea.

Acţiunea de stingere, care a durat aproximativ o oră și 30 de minute, a fost îngreunată de existenţa numeroaselor materiale combustibile (materiale textile, corpuri de mobilă etc.) ce au favorizat dezvoltarea pe timpul arderii a unor temperaturi înalte şi  degajarea unei cantităţi mari de gaze şi de fum.

Echipajele de pompieri au stins incendiul în limitele găsite, reușind să împiedice propagarea flăcărilor la celelalte încăperi, la garaj, în care se aflau două autoturisme, la o altă construcție anexă și la casa învecinată.

loading...