Incendiu in Hidisel, in aceasta noapte, provocat de un echipament electric defect
Stiri Bihor

Incendiu in Hidisel, in aceasta noapte, provocat de un echipament electric defect

De la începutul anului 2018 până în data de 23 noiembrie a.c., pompierii militari din cadrul unității și subunităților Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al județului Bihor au acționat pentru stingerea a 71 de incendii provocate de instalaţiile, echipamentele și aparatele electrice defecte, improvizate, utilizate necorespunzător sau lăsate sub tensiune nesupravegheate.

Un astfel de eveniment s-a produs în cursul nopții de joi spre vineri, 23 noiembrie a.c., în jurul orei 23.55, la o gospodărie din localitatea Hidișel, comuna Dobrești,

Pentru gestionarea evenimentului au fost mobilizați pompierii militari ai Secției Beiuș, care au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, fiind alertat totodată și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Dobrești. În momentul sosirii echipajelor la fața locului, flăcările se manifestau violent la acoperișul unei magazii de lemne, extinzându-se parțial și la acoperișul locuinței de care construcția auxiliară afectată de incendiu, era lipită.

Forțele de intervenție au acționat timp de aproximativ o oră și 30 de minute, pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor negative ale acestuia, reușind să împiedice propagarea flăcărilor la întregul acoperiș al casei și la încăperi.

Au ars acoperișul magaziei și o suprafață de circa 20 de metri pătrați din acoperișul locuinței.

 Din fericire, nu au existat persoane rănite.

Cercetările efectuate au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, un scurtcircuit provocat de un conductor electric defect.

Foto: arhiva

loading...