Incendii cauzate de cosurile de fum neizolate, in acest weekend, in judetul Bihor
Stiri Bihor

Incendii cauzate de cosurile de fum neizolate, in acest weekend, in judetul Bihor

În dimineața zilei de luni, 18 ianuarie a.c., în jurul orei 09.10, pompieri militari din cadrul Stației Ștei au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un bloc de locuințe cu două etaje, situat pe strada Independenței din localitate.

Incendiul, care se manifesta la un apartament situat la etajul 1 al imobilului a fost stins cu operativitate de echipajele de pompieri, pagubele fiind limitate la un toc de ușă.

Cercetările efectuate la fața locului au indicat faptul că evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de coșul de fum al imobilului, necurățat de funingine.        

Un eveniment generat de o cauză probabilă similară a fost gestionat sâmbătă, 16 ianuarie, a.c., de echipajele de pompieri ale Stației Aleșd, care au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la coșul de fum al unei case din localitatea Tinăud. Pompierii militari au lichidat incendiul în aproximativ cinci minute, împiedicând producerea de pagube materiale.

 În seara zilei de vineri, în intervalul orar 19.15-19.21, forțele de intervenție ale Gărzii Sălard au localizat și lichidat un incendiu izbucnit la podul unei case din Sârbi, cel mai probabil din cauza burlanului de fum deteriorat.

 Echipajele de pompieri au reușit să împiedice propagarea flăcărilor la acoperiș și la încăperi, salvând astfel bunuri de o valoare semnificativă.

În urma producerii evenimentului, a ars o scândură de circa un metru pătrat, lipită de burlanul de evacuare a fumului.