Inca un sofer surprins de radar, circuland pe Calea Aradului cu 153 km/h
Stiri Oradea

Inca un sofer surprins de radar, circuland pe Calea Aradului cu 153 km/h

noriel.ro
Joi, 7 februarie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 176 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 93.440 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 19 permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute două certificate de înmatriculare, au fost constatate patru infracțiuni și opt tamponări.

74 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 37 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea indicatoarelor rutiere de la trecerile la nivel cu calea ferată, 11 participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, opt sancțiuni au fost aplicate pentru punerea în circulaţie a unor autovehicule care prezentau defecţiuni tehnice, șapte pietoni au fost sancționați pentru traversări neregulamentare, iar 39 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

orange.ro

Astfel, joi, 7 februarie a.c., la ora 16.00, pe Calea Aradului din municipiul Oradea a fost depistat în trafic un tânăr de 18 ani, din comuna Nojord, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 153 km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 70 km/l.

Conducătorul auto care a depăşit limitele legale de viteză cu peste 50 km/h a fost sancţionat contravenţional cu 9 – 20 puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.