Inca un imobil din Piata Unirii va fi reabilitat
Stiri Oradea

Inca un imobil din Piata Unirii va fi reabilitat

A început montarea schelelor pe clădirea situată în Piața Unirii, nr. 7, în vederea execuției lucrărilor de reabilitare. Acestea sunt realizate de Primăria Oradea prin Direcția Patrimoniu Imobiliar în cadrul Programului multianual pentru realizarea lucrărilor de protejare și intervenție asupra clădirilor cu valoare cultural-arhitecturală, situate în Ansamblul Urban – Centrul Istoric Oradea.

Reabilitarea vizează refacerea fațadelor exterioare și interioare (curte), a balconului, reparații tâmplărie, dar și schimbarea învelitorii.

Clădirea datează din jurul anului 1900. La parter se găsesc spații comerciale, iar la etaj sunt locuințe colective. Regimul de înălțime este de subsol, parter și un etaj.

Executantul lucrării este S.C Glory Residence S.R.L, valoarea contractului fiind de  1.196.409 lei (cu TVA).

Termenul de execuție este de 12 luni.

Reabilitarea fațadelor va cuprinde: desfacerea și refacerea tencuielilor degradate; refacerea zugrăvelilor exterioare silicate; înlocuirea ferestrelor și ușilor cu ferestre și uși cu tâmplărie din lemn masiv sau multistratificat, vopsite în culoare maro; înlocuirea sistemului de colectare a apelor pluviale; refacerea soclului cu tencuială de asanare/zugrăveală silicat.

Totodată, se va reface fața superioară a plăcii de beton a balconului. În ceea ce privește învelitoarea, acesta va fi schimbată, urmând să se realizeze consolidări asupra șarpantei acolo unde este cazul, inclusiv montaj sistem parazăpadă.

Ne găsiți și pe Google News