Inca un botez cu 25 de persoane intr-un restaurant, intrerupt de politistii bihoreni
Stiri Bihor

Inca un botez cu 25 de persoane intr-un restaurant, intrerupt de politistii bihoreni

Sâmbătă, 20 februarie a.c., în jurul orei 14.30, polițiștii Secției nr.1 de Poliție Rurală Borod au întrerupt un eveniment privat (botez) care se desfășura în spațiu închis, într-o societate comercială din localitatea bihoreană Gheghie, care funcționează în regim de restaurant, încălcând astfel prevederile legale cu privire la interzicerea organizării de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.).

În momentul intervenției polițiștilor, în local se aflau aproximativ 25 de persoane. Activitatea privată din restaurant a fost întreruptă de polițiști, iar persoanele prezente legitimate.

În consecință, administratorul societății comerciale respective a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În cadrul misiunilor desfăşurate sâmbătă, 20 februarie a.c., pentru prevenirea răspândirii Covid-19 în județul Bihor, au fost angrenați 233 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, 19 cadre ale Poliției Locale Oradea, 15 jandarmi de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Bihor, 2 pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al judeţului Bihor, un inspector al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, un comisar al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, un inspector al Direcției de Sănătate Publică și un inspector al Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Acțiunile de verificare vor continua zilnic, la nivelul județului Bihor, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19.