Inca o scoala din Oradea va fi reabilitata. Contractul a fost semnat ieri, iar lucrarile vor incepe in 2021
Stiri Oradea

Inca o scoala din Oradea va fi reabilitata. Contractul a fost semnat ieri, iar lucrarile vor incepe in 2021

Ieri, 16 decembrie 2020, a fost semnat contractul de execuție lucrări pentru reabilitarea Școlii Gimnaziale Szacsvay Imre din Oradea, situată pe str. Mihai Eminescu nr. 28.

În urma licitației organizate în cursul acestei veri, ofertantul câștigător este asocierea  Vitan Exim SRL – lider de asociere și BHProinv SRL – asociat, iar valoarea contractată este de 4.495.200 lei fără TVA.

În cadrul contractului, executantul se obligă să presteze serviciile de proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului pe durata execuției, să execute și să finalizeze lucrările care fac obiectul prezentului contract pe o durată totală de 18 luni, din care proiectare: 2 luni, de la data menționată în ordinul de începere emis de către achizitor și execuție lucrări: 16 luni, de la data menționată în ordinul de începere emis de către achizitor. Asocierea câștigătoare are obligația să depună garanția de bună execuție în următoarele 5 zile după semnarea contratului.

Școala Gimnazială Szacsvay Imre are pe acest amplasament 2 corpuri de clădiri principale și 4 corpuri de clădire anexe.

interlink.ro

Prin lucrări se urmărește asigurarea condițiilor necesare unui proces educațional la standarde europene și îmbunătățirea accesului elevilor la educație. Principalele lucrări vizează reabilitarea corpurilor de clădire C1, C3, C4, C5 și C6, precum și demolarea corpului de clădire C2. Totodată, proiectul prevede modernizarea corpurilor de clădire, proces ce presupune atât reabilitarea construcțiilor, cât și reabilitarea infrastructurii acestora.

Astfel că vor avea loc printre altele lucrări de intervenție privind refacerea corpului C1 și restaurarea elementelor arhitecturale, lucrări de reparații la elemente nestructurale și instalații, reabilitarea termică a anvelopei, executarea termoizolației la planșeul superior, precum și lucrări de amenajări și instalații.

Reabilitarea Școlii Gimnaziale Szacsvay Imre din Oradea se realizează din bugetul local, hotărârea în acest sens fiind aprobată de către Consiliul Local în octombrie anul trecut, la inițiativa Direcției Patrimoniu Imobiliar. 

Foto: ovisuli.ro

Ne găsești și pe Google News