Inca o cladire istorica din Oradea va fi reabilitata. 600.000 de lei pentru Palatul Klobusitzky
Stiri Oradea

Inca o cladire istorica din Oradea va fi reabilitata. 600.000 de lei pentru Palatul Klobusitzky

Proiectul intitulat „Reabilitare fațade, reparații acoperiș la imobilul situat pe str. Republicii nr. 31, Oradea” se află în fază de derulare a procedurii de achiziție publică – procedură simplificată, criteriul de atribuire fiind cel mai bun raport calitate – preț.

Fațadele imobilului situat pe str. Republicii nr. 31, între străzile Gheorghe Dima și Snagovului s-au degradat din cauza lipsei întreținerii constante a învelitorii și a burlanelor, acest lucru determinând infiltrații și desprinderi de tencuială. Investiția vizează reabilitarea fațadelor exterioare, a tâmplăriei, a acoperișului, a jgheaburilor și burlanelor.

Având în vedere prioritățile privind aplicarea programului de reabilitare a fațadelor clădirilor situate în Centrul Istoric și starea avansată de degradare a imobilului, în vederea prevenirii desprinderilor accidentale de tencuială și evitarea accidentărilor, se impune urgența demersului în vederea demarării lucrărilor de reabilitare.

Întrucât contractul de execuție a lucrărilor de reabilitare a fost reziliat, s-a demarat o nouă procedură pentru achiziția executării acestor lucrări.

Valoarea totală estimată a investiției este de 541.914,17 lei fără TVA, iar durata de realizare este de 12 luni.

Cei interesați pot depune oferte în SEAP, până la data de 17.12.2018, ora 15:00.

Informații suplimentare pot fi obținute accesând site-ul www.e-licitatie.ro – anunț de participare nr. SCN 1029046 din data de 28.11.2018.

Primăria Oradea acordă o atenție deosebită punerii în valoare a patrimoniului istoric, cultural sau arhitectural din Ansamblul Urban – Centrul Istoric Oradea. Palatul Klobusitzky a fost selectat spre reabilitare în cadrul Programului Multianual pentru realizarea lucrărilor de protejare și intervenție asupra clădirilor cu valoare cultural-arhitecturală situate în Ansamblul Urban – Centrul Istoric Oradea, aprobat prin HCL nr. 718/2016.

loading...