In „Săptămâna Prevenirii Criminalității”, polițiștii bihoreni au acționat pentru prevenirea infracțiunilor de furt
Comunicate de presa

In „Săptămâna Prevenirii Criminalității”, polițiștii bihoreni au acționat pentru prevenirea infracțiunilor de furt

Miercuri, 28 septembrie a.c., activitățile preventive desfășurate de polițiștii bihoreni în cadrul manifestării „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” s-au axat pe prevenirea infracțiunilor de furt. Astfel, în intervalul orar 09.00 – 10.30, sub sloganul „Nu le face viaţa uşoară infractorilor, un simplu gest te poate scuti de neplăceri!”, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii și polițiști de proximitate din cadrul – Biroului Poliției de Proximitate – Poliția Municipiului Oradea au derulat activităţi preventive în Municipiul Oradea, menite să contribuie la prevenirea unor infracțiuni contra patrimoniului.

Scopul activităților preventive a fost informarea cetăţenilor cu privire  la măsurile de autoprotecţie care trebuie adoptate pentru reducerea riscului de victimizare pentru diverse tipuri de criminalitate.

În acest sens, polițiștii de prevenire bihoreni au fost prezenți la sediul unei asociații de pensionari din Oradea și au prezentat situații de risc, care pot conduce la producerea unor furturi din locuință și din autoturisme, precum și modul de producere a înșelăciunilor prin metoda Accidentul și prin declinarea unor calități oficiale (anexăm foto).

Tot miercuri, 28 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 –11.00, sub genericul „Un om prevenit, un om salvat!”, în stația C.F.R. Oradea, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu polițiștii Serviciului Poliției Transporturi Feroviare Bihor au desfășurat o activitate pentru prevenirea furturilor de la călători precum și din stația C.F.R. și din proximitatea acesteia (anexăm foto).

În acest context, polițiștii de prevenire și transporturi bihoreni au derulat activități de informare a călătorilor cu privire la consecințele unui comportament neglijent privind protejarea bunurilor personale. De asemenea, polițiștii bihoreni au distribuit călătorilor din Gara Oradea pliante cu recomandări preventive.

Tot miercuri, 28 septembrie a.c., în intervalul orar 11.00- 12.00, în Sala mare a Inspectoratului de Poliție Județean Bihor s-a desfășurat o activitate preventivă cu elevii Școlii Gimnaziale „Oltea Doamna”, sub genericul „Siguranță de nota 10”. În cadrul activității a avut loc promovarea unor modalități de prevenire a infracțiunilor de furt, cu reguli de comportament de respectat acasă, pe stradă și la școală. Activitatea a fost urmată de un concurs pe tema cunoașterii modalităților de prevenire a furturilor. 

De asemenea, miercuri, 28 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 12.00, sub sloganul „Nu le face viaţa uşoară infractorilor, un simplu gest te poate scuti de neplăceri!”, poliţişti de proximitate din cadrul – Biroului Poliţiei de Proximitate – Poliţia Municipiului Oradea au desfăşurat activităţi preventive în două unități școlare din municipiul Oradea, respectiv la Liceul Ortodox „Roman Ciorogariu” și la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, pe teme referitoare la siguranța și protejarea bunurilor personale.

Totodată, în intervalul orar 09.00 – 14.00, poliţiştii de proximitate din judeţul Bihor au desfăşurat 59 de acţiuni de informare privind  prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului, în funcţie de specificul localităţii şi tipul de activitate planificat. Parteneri: asociaţii de proprietari, societăţi comerciale, asociaţii de pensionari.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News