In luna august va fi finalizat un nou drum colector pe langa centura Oradea, fluidizand traficul pe centura
Stiri Oradea

In luna august va fi finalizat un nou drum colector pe langa centura Oradea, fluidizand traficul pe centura

Sunt în plină desfăşurare lucrările la noul drum colector de pe partea dreaptă a şoselei de centură a Oradiei, pe sensul de mers spre Borș, de la rampa pasajului din dreptul DN 76 Deva până la strada Ciheiului, anunta primarul Ilie Bolojan.

Drumul de aproximativ 1 kilometru lungime va fi cu sens unic dinspre strada Liviu Borcea spre Ciheiului, va avea pistă de biciclete şi trotuar. Între trotuar şi carosabil se va amenaja un spaţiu verde. Lucrările au început în luna martie şi, dacă vremea o va permite, se vor finaliza spre sfârşitul lunii august.

Drumul va avea rolul de a colecta traficul de pe străzile nou create în zonă: Romulus Guga, Pictor Traian Goga, Ion Irimescu, Liviu Borcea. Datorită acestui drum colector, traficul de pe şoseaua de centură va deveni mai fluent şi va scădea riscul de accidente.

Lucrările sunt realizate de asocierea SC Drumuri Bihor SRL (lider de asociere) și proiectantul SC Aquacons SRL, iar valoarea lucrărilor este de 2.468.984,32 lei plus TVA.

interlink.ro

În ceea ce privește lucrările la canalizarea pluvială, acestea sunt aproape finalizate.

Urmează să fie realizat și iluminatul public al zonei și să fie amenajate zonele verzi dintre trotuar și carosabil.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în luna martie, urmând ca acestea să fie gata până la finalul lunii august, dacă și condiiile meteo o vor permite.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News

0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0