In comunele Paleu, Nojorid si Osorhei se lucreaza la introducerea retelei de gaz
Stiri Bihor

In comunele Paleu, Nojorid si Osorhei se lucreaza la introducerea retelei de gaz

Presedintele Consiliului Judetean, Ilie Bolojan, a anuntat ca se lucrează la introducerea rețelelor de gaz în trei comune din zona metropolitană, rețele la care se vor conecta peste 3500 de locuințe.

Astfel, in 4 localitati din comunele Paleu, Nojorid si Osorhei se lucreaza intens in acest moment, prin introducerea a 135 km de conducte

Lucrările au început în toate cele trei comune, astfel: în comuna Paleu se lucrează la introducerea rețelelor în localitatea Săldăbagiu de Munte, în comuna Nojorid se lucrează în zona cartierului nou din localitatea Nojorid, iar în comuna Oșorhei se lucrează la introducerea rețelelor de gaz în localitățile Alparea și Cheriu” a explicat ilie Bolojan.

Din cei 135 de km de conductă s-au realizat 10% din lucrări în această primă etapă.

Constructorii își propun să realizeze cel puțin 10 km de rețele lunar, în fiecare comună. În felul acesta, până la sfârșitul anului vor fi realizate aproape toate rețelele, a mai spus edilul sef al judetului

Pe măsură ce se termină amplasarea rețelelor și se realizează probele tehnice, se va trece la branșarea și conectarea locuințelor.

În paralel cu aceste lucrări finanțate din fonduri europene, concesionarii rețelelor de gaz vor continua, începând de anul viitor, extinderea rețelelor de gaz în toate localitățile aparținătoare ale acestor comune.

Tot in luna septembrie, la sediul Consiliului Județean Bihor s-a semnat contractul pentru proiectarea și execuția rețelelor de gaz în orașul Aleșd și comunele Aștileu, Tileagd și Țețchea.

Mulțumesc celor trei primării, constructorilor și consultanților pentru demararea lucrărilor.
Extinderea rețelelor de gaz în județul Bihor este o prioritate pentru Consiliul Județean. Accesul la servicii de bază, la rețelele de gaz, apă și canalizare, reprezintă un indicator de calitate a vieții într-o comunitate„, a tinut sa multumeasca Bolojan.

Pana la ora actuala, 19 primării din județul Bihor și-au exprimat interesul de a investi în introducerea sau extinderea rețelelor de gaze naturale, cu finanțare din fonduri europene guvernamentale, din bugetele locale și din fonduri private asigurate de firmele concesionare. Acestea se află în diferite faze de implementare.

Ne găsiți și pe Google News