In atentia taximetristilor. Ce reguli trebuie respectate de catre sofer si clienti
Stiri Oradea

In atentia taximetristilor. Ce reguli trebuie respectate de catre sofer si clienti

În conformitate cu prederile Ordinului nr. 79/988/2020, privind măsurile şi regulile în domeniul transporturilor pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19, emis de  Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, în domeniul transportului în regim de taxi, Primăria Oradea prin Compartimentul transport public local aduce la cunoștiința conducătorilor de taxi   aplicarea următoarelor măsuri:
  1. Transportul pasagerilor se efectuează doar pe locurile din spate.
  2. Conducătorul mijlocului de transsport poartă mască de protecţie, astfel încât să-i acopere gura şi nasul, iar mijlocul de transport va fi dotat cu dezinfectant pe bază de alcool.
  3. Spaţiul destinat conducătorului mijlocului de transport va fi separat fizic de locurile din spate.
  4. Pasagerii au obligaţia de a purta masca de protecţie la urcarea în mijlocul de transport şi pe toată durata călătoriei.
  5. În cazul mânuirii bagajelor clientului sau interacţiunii fizice cu alte persoane, conducătorul mijlocului de transport este obligat să utilizeze mănuşi, să le depoziteze într-o pungă special destinată după utilizare şi să-şi dezinfecteze mâinile după îndepărtarea acestora.
  6. Conducătorul mijlocului de transport este obligat să igienizeze şi să dezinfecteze, zilnic, interiorul vehiculului.
  7. Se utilizează cu precădere plăţile electronice.