Imagini tulburatoare! Catelusa impuscata mortal pe un drum public, de catre un vanator, „Am dreptul sa fac asta”
National

Imagini tulburatoare! Catelusa impuscata mortal pe un drum public, de catre un vanator, „Am dreptul sa fac asta”

Un incident șocant s-a petrecut, sâmbătă, în Pasul Prislop, la 5 kilometri de localitatea Borșa. Polițiștii din zonă au fost sesizați, prin apel la numărul de urgență 112, că o persoană a împușcat un câine.

Doi voluntari ai asociației noastre au fost martorii unor scene îngrozitoare alături de fiul lor de doar 6 ani, care este încă în stare de șoc. Se aflau la aproximativ 5 km de Borșa (MM) și într-o curba au văzut un Logan roșu oprit care a împușcat mortal o cățelușă pe șosea (pe un drum public, nu în pădure!). Voluntarii noștri au sunat imediat la 112, însă făptașul a luat cadavrul și a plecat!”, au scris pe Facebook reprezentanții asociației Anima Pro Terra.

Tulburator este faptul ca polițiștii care au fost sesizați printr-un apel la 112 și au mers la fața locului, au sustinut initial că nu s-a întâmplat nimic ilegal, pentru că bărbatul care tras este paznic de vânătoare autorizat, iar pe raza fondului de vânătoare, câinii hoinari pot fi împușcați.

Ulterior insa, IPJ Maramures s-au razgandit si au transmis un comunicat in care anunta ca barbatul  care a impuscat cainele va fi cercetat penal:

Urmare a verificărilor efectuate de politiștii maramureșeni, cu privire la bărbatul de 69 de ani, care în cursul acestei zile ar fi împușcat un câine în Pasul Prislop, vă informăm că, din cercetarea preliminară au rezultat suspiciuni rezonabile, referitoare la comiterea infracțiunilor de uz de armă letală sau interzisă, fără drept, prevăzută și pedepsită de art. 343 alin. 1 Cod Penal și uciderea animalelor, cu intenție, fără drept, prevăzută și pedepsită de art. 25 alin.1 lit. a din Legea nr.205/2004, cu aplicarea art. 38 alin.1 Cod Penal.

Cercetările continuă în această cauză, în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus.

Multumim cetățenilor care au semnalat acest caz si au sprijinit polițiștii în clarificarea situației de fapt”.

 

Ne găsiți și pe Google News