Ilie Bolojan: Parcări si drumuri colectoare pentru fluidizarea traficului in Oradea
Stiri Oradea

Ilie Bolojan: Parcări si drumuri colectoare pentru fluidizarea traficului in Oradea

noriel.ro
Un alt proiect prezentat de către primarul Ilie Bolojan, in conferinta de presa sustinuta ieri, se referă la realizarea celor două parcări care urmează să fie realizate în perioada următoare de către Primăria Oradea. Este vorba despre aprobarea noilor indicatori tehnico-economici la faza SF, în vederea realizării obiectivului de investiții: Construire clădire parcaje multietajate, Oradea, zona str. Academiei – George Barițiu și parcării supraetajate pe str. Brașovului.

Parcarea de pe str. Academiei – G. Barițiu este o parcare combinată, 340 de locuri de parcare plus spații de birouri, estimarea acestei lucrări este de 18,2 milioane lei plus TVA. Vom demara procedura de licitație în cursul lunii iunie. A doua parcare, cea de pe strada Brașovului, va avea 395 de locuri de parcare estimate, nu are spații de birouri și este estimată la 18,8 milioane lei. Prin urmare, cele două parcări, la care se va mai adăuga în ședința din luna iunie și parcarea dintre strada Aurel Lazăr și Iosiv Vulcan, vor fi demarate în perioada imediat următoare„, a zis Ilie Bolojan.

Un alt material cu efect public prezentat de către primarul Ilie Bolojan este proiectul de hotărâre privind aprobarea coridorului de expropriere a lucrării de utilitate publică de interes local pentru „Amenajare accese auto și spații de parcare în zona situată între str. Dimitrie Pompeiu, Henri Coandă și Calea Aradului”, respectiv pentru aprobarea declanşării procedurii de expropriere a imobilelor, proprietate privată, constând în teren și construcție, afectate de coridorul acestei lucrări.

Legat de aceasta, primarul a explicat că în această zonă Primăria Oradea are la dispoziție 3 mii de mp, unde administrația locală are intenția să amenajeze spații de parcare. Se propune ca lucrările să înceapă în vară, urmând ca și în această zonă cetățenii să aibă la dispoziție spații de parcare amenajate corăspunzător până la finalul acestui an.

decathlon.ro

Un alt material important este cel prin care se aprobă coridorul de expropriere a lucrării de utilitate publică de interes local „Drum Colector aferent drumului de centură (str. Ogorului) între str. Liviu Borcea și str. Ciheiului”, respectiv pentru aprobarea declanşării procedurii de expropriere a terenului, proprietate privată, în suprafață totală de 3.457 mp, afectat de coridorul acestei lucrări, precum și pentru reglementarea situației juridice a unor terenuri necesare realizării obiectivului.

Legat de acesta primarul a zis: „Unul dintre proiectele pe care le susținem este cel de a avea o circulație fluentă pe centură, iar cum venim dinspre Cluj în cartierul Nufărul, după ce trecem de pasajul de la Universitatea Emanuel pe partea dreaptă, vine o zonă de curbură până pe str. Ciheiului, aici s-ar realiza această investiție. Este practic un drum colector, paralel cu centura, lucrările de asfaltare vor rezolva asfaltarea și conectarea străzilor Romulus Guga, Traian Goga, Ion Irimescu  și Liviu Borcea pâna la strada Ciheiului, în așa fel încât să avem deci un acces mult mai ușor către străzile din acest cartier, precum și să nu mai permitem ieșirea în centură, unde sunt în permanență probleme”.

Ilie Bolojan a menționat că procedura de licitație este în curs imediat ce se finalizează se vor începe lucrările, probabil în această vară, lucrările urmând să fie finalizate până în toamnă.