Ilie Bolojan: Imi doresc ca in vara anului viitor sa înceapa lucrările la drumul ce va lega Oradea de Europa pe autostrada
Stiri Oradea

Ilie Bolojan: Imi doresc ca in vara anului viitor sa înceapa lucrările la drumul ce va lega Oradea de Europa pe autostrada

Primarul Oradiei, liberalul Ilie Bolojan, a anuntat intr-o postare, pe pagina sa de facebook ca  guvernul  va aproba azi declanșarea procedurilor de expropriere a terenurilor ce vor fi afectate de lucrările la șoseaua de 4 benzi ce va lega Oradea de autostrada Transilvania.

Adoptarea acestei hotărâri este ultimul act necesar declanșării procedurilor de licitație pentru contractarea lucrărilor. Se aprobă amplasamentul viitoarei lucrări, declanșarea procedurilor de expropriere și lista cu proprietarii terenurilor. Pentru cei 19 km de şosea, dintre girația de pe Calea Sântandrei și nodul rutier de pe autostrada de lângă Biharia, Guvernul Ludovic Orban va aloca pentru exproprierea celor 551 de proprietari suma de 22 milioane lei. Proiectul se va realiza pe o suprafață de peste 140 de ha de teren„, a mai explicat Ilie Bolojan.

Desi proiectul a fist terminat in urma cu  mai bine de un an, timp in care nici guvenrul nici CNAIR nu au miscat niciun deget pentru acest proiect, Bolojan, le multumeste acestora pentru continuarea acestui proiect: „Se cuvine să mulțumesc tuturor celor care au contribuit la promovarea proiectului și la asigurarea banilor necesari ajungerii în această etapă: Zona Metropolitană, CNAIR, Ministerul Transporturilor și Guvern. Din discuțiile cu reprezentanții Companiei de Autostrăzi am înțeles că sunt pregătiți să declanșeze licitația pentru contractarea lucrărilor, finanțarea acestora fiind asigurată din fonduri europene.”

Ilie Bolojan preconizeaza ca la inceputul anului 2020, proiectul de drum expres ce va lega Oradea de Europa, pe autostrada, sa fie pus la licitatie, iar in vara anului viitor sa inceapa lucrarile la acesta.

interlink.ro
  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News