Ilie Bolojan: Doua camine studentesti cu 243 de camere vor fi construite pentru studenții Universității din Oradea
Stiri Oradea

Ilie Bolojan: Doua camine studentesti cu 243 de camere vor fi construite pentru studenții Universității din Oradea

Primarul Ilie Bolojan a anuntat pe pagina sa de facebook ca proiectanții au finalizat studiul de fezabilitate pentru cele două cămine studențești pe care Primăria le va construi pentru studenții Universității din Oradea.

Vor fi 243 de camere, cu doi studenți în cameră, suprafața construită desfășurată fiind de peste 10.000 de metri pătrați.

În perioada următoare, sperăm să obținem toate avizele necesare, în așa fel încât consiliul municipal să aprobe în cursul lunii iulie indicatorii tehnico-economici. Vom organiza apoi licitația pentru proiectare și execuție, în așa fel încât în această toamnă să înceapă lucrările de construcție. Durata de execuție este estimată la un an de zile. Sper ca în toamna anului următor, studenții care vor veni la specializarea de IT la Universitatea Oradea se vor putea caza în căminele noi în condiții foarte bune„. a scris Ilie Bolojan pe pagina sa de facebook.

Aceste cămine sunt parte a masterplanului de dezvoltare a campusului universitar și de susținere a IT-ului orădean în anii următori.

Ne găsiți și pe Google News